ACTUALITATE 22 iunie 2009

Cei mai forţoşi din ţară

de Covasna Media | 532 vizualizări
Echipele din Ozun, Sânmartin, Sântion - lunca şi Dobârlău au ieşit pe primele patru locuri la concursul „Cel mai puternic sat din România“ organizat la Ozun

Forţa, viteza şi îndemânarea au fost doar câteva dintre calităţile cu care concurenţii de la „Cel mai puternic sat din România“ s-au prezentat sâmbătă la acest concurs organizat la Ozun. La competiţie au participat şase echipe din Dobârlău, Ozun, Lunca Ozunului, Bicfalău, Sântionlunca şi Sânmartin (Harghita), şi au fost supuse la numeroase probe individuale şi pe echipe menite să le pună la încercare forţa şi priceperea.

Echipele din Ozun, Sânmartin, Sântion - lunca şi Dobârlău au ieşit pe primele patru locuri la concursul „Cel mai puternic sat din România“ organizat la Ozun

Forţa, viteza şi îndemânarea au fost doar câteva dintre calităţile cu care concurenţii de la „Cel mai puternic sat din România“ s-au prezentat sâmbătă la acest concurs organizat la Ozun.

La competiţie au participat şase echipe din Dobârlău, Ozun, Lunca Ozunului, Bicfalău, Sântionlunca şi Sânmartin (Harghita), şi au fost supuse la numeroase probe individuale şi pe echipe menite să le pună la încercare forţa şi priceperea.

De la startul concursului şi până spre seară, concurenţii au participat la probe de întors şi aruncat butuci, aruncat anvelope, cărat în spate saci, ţinerea greutăţilor la nivelul umerilor, aranjarea unor butoaie cu bere, împins de căruţe şi trasul unui camion de 40 de tone, împinsul roabei printre jaloane, mers pe bicicletă printre jaloane sau mers pe schiuri uriaşe din lemn prin iarbă.

Fiecare echipă înscrisă număra 16 membri, dintre care 10 activi (6 bărbaţi şi 4 femei) şi restul rezerve.

Potrivit clasamentului, primele trei echipe câştigătoare sunt Ozun, Sânmartin şi Sântionlunca, urmate pe locul patru de Dobârlău. Iniţial, de acest concurs se interesaseră 16 echipe din mai multe judeţe ale ţării, şi dacă vineri se spunea că vor veni 11, în ziua concursului s-au mai prezentat şase, din diverse motive, a spus primarul comunei Ozun, Raduly Istvan.

Competiţia „Cel mai puternic sat din România” este la prima ediţie, după ce în ultimii patru ani conducerea comunei Ozun a organizat „Cel mai puternic sat din Ardeal”. Scopul este de a atrage cât mai mulţi turişti din ţară în această zonă, şi de a crea o legătură între diferite localităţi.

Organizatorii doresc să extindă concursul şi la acesta să participe un număr cât mai mare de localităţi din ţară.

Ana Sidon

Teme articol: forţă putere
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ariel, 22 iunie 2009
de ce nu au concurat si, sau in special politicienii? ca la gura sunt fortzoshi rau de tot!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.