ACTUALITATE 5 august 2009

Cea mai bună apă minerală pentru clătite şi „Vinul Zânelor”

de Covasna Media | 1868 vizualizări
Evenimentul aflat la a treia ediţie are loc la Poian, la mijlocul lunii august

Organizatorii Festivalului Apelor Minerale Aquarius au pregătit anul acesta numeroase concursuri care au la bază apa minerală şi în urma cărora va fi aleasă cea mai bună apă minerală de izvor, pentru vin, precum şi cea mai potrivită apă pentru preparat clătite. Festivalul va avea loc în data de 15 august, la Poian, ocazie cu care s-au înscris până în prezent 15 localităţi din Covasna şi 3 societăţi de îmbuteliere de apă minerală, fiind totodată

Evenimentul aflat la a treia ediţie are loc la Poian, la mijlocul lunii august

Organizatorii Festivalului Apelor Minerale Aquarius au pregătit anul acesta numeroase concursuri care au la bază apa minerală şi în urma cărora va fi aleasă cea mai bună apă minerală de izvor, pentru vin, precum şi cea mai potrivită apă pentru preparat clătite. Festivalul va avea loc în data de 15 august, la Poian, ocazie cu care s-au înscris până în prezent 15 localităţi din Covasna şi 3 societăţi de îmbuteliere de apă minerală, fiind totodată aşteptate şi localităţi din Harghita.

Festivalul se află la cea de-a treia ediţie şi cuprinde printre altele degustări de apă minerală şi 3 concursuri: pentru a stabili cea mai bună apă minerală de preparat clătite, un concurs pentru apele de la izvor şi altul pentru apele minerale îmbuteliate. Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să viziteze fosta fabrică de îmbuteliere apă minerală din comuna Poian, în cadrul unui tur ghidat de fostul director al acesteia. La ediţia de anul trecut, organizată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului la Şugaş Băi, organizatorii Festivalului Aquarius au pregătit o expoziţie de apă minerală, degustare de apă minerală, expoziţie de fotografii şi cărţi poştale vechi despre staţiunea Şugaş-Băi, fanfară, plimbare cu căruţa, iar participanţii au venit cu cele mai originale idei de cocktail-uri preparate cu apă minerală.

Puţine izvoare exploatate

Cu toate că judeţul Covasna abundă în izvoare de apă minerală, foarte puţine sunt exploatate, în funcţie de debit, dar de obicei oamenii folosesc foarte mult izvoarele naturale, în diferite scopuri. În acest context, Festivalul Aquarius îşi propune tocmai să popularizeze izvoarele de apă minerală din judeţ, considerate foarte importante pentru dezvoltarea turistică a zonei.

Primul Festival de acest gen a fost organizat în comuna Micfalău, la izvorul Bedo, iar datorită succesului avut, organizatorii au decis să continuie acest eveniment şi să-l transforme într-o tradiţie. Atunci, participanţii au adunat 30 de butoaie cu apă minerală din 13 comune, iar apa a fost degustată de specialişti.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Adi, 5 august 2009
gigi tata daca si 60de banii pentru tine e o avere atunci esti tare de tot!!si sa sti ca n apa minerala o platesti ci sticla!!
Gigi, 5 august 2009
Pentru apa minerala din magazine se dau bani grei, iar calitatea este indoielnica, in timp ce aceste ape minerale adevarate se pierd din cauza indiferentei acelora care ar putea sa schimbe situatia.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.