ACTUALITATE 8 iunie 2023

Ce spun autoritățile despre ursul care și-a făcut marți apariția în zona Kaufland?

de Daniela Luca | 2694 vizualizări

Prezența unui urs a fost semnalată la Sfântu Gheorghe, în zona Kaufland, marți seara, în jurul orei 21:00. Autoritățile au trimis mesaje RO-Alert pentru a avertiza populația asupra pericolului. Jandarmii au desfășurat activități de verificare a zonei, însă animalul sălbatic nu mai era în locul unde i-a fost semnalată prezența.

„A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Sfântu Gheorghe, zona Kaufland. Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal, nu încercați să îl hrăniți sau să vă fotografiați cu el. Fără să vă expuneți riscului, protejați animalele din gospodărie”, se arată în mesajul RO-ALERT, transmis marți seara de ISU Covasna, în limbile română și maghiară.

Autoritățile nu au însă informații în legătură cu zona de unde a venit, dar și unde a fugit ursul după ce și-a făcut apariția în zona supermarketului. Așadar, locuitorii orașului trebuie să fie precauți în continuare.

„Referitor la apariția ursului de aseară, în zona Kaufland, am dat curs solicitării primite în urma unui apel prin S.N.U.A.U. 112. Ajunși la fața locului, jandarmii au desfășurat activități de verificare a zonei. Ursul nu mai era în locul unde i-a fost semnalată prezența. Nu avem informații legate de zona de unde a venit și unde s-a îndreptat după această apariție”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Covasna, sublocotenent Cristina Chirvase.

Urșii au început să apară în zonele locuite nu doar noaptea, ci și pe timp de zi, ne-a spus directorul Agenției de Protecție a Mediului (APM) Covasna.

„A venit în oraș, dar la ce să ne mai mirăm? Acum nu mai ține cont că e zi sau noapte. Și-a făcut apariția de multe ori și ziua în grădini la oameni, în culturi. Caută hrană. Din păcate, asta e situația. Sunt tot mai mulți”, ne-a spus directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu.

De la începutul anului și până în prezent, jandarmii covăsneni avut 69 de intervenții în urma apelurilor la numărul unic de urgență 112 care au semnalat prezența urșilor în gospodării sau în localități. Anul trecut au fost 148 de astfel de intervenții, ne-a mai informat purtătorul de cuvânt al IJJ Covasna.

La finalul lunii trecute, un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost transportat la spital, cu multiple răni, după ce a fost atacat de un urs în localitatea Crasna, sat care aparține de Sita Buzăului.

Sursa foto: ilustrativ/pexels.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.