ACTUALITATE 10 martie 2021

Ce se mai aude despre cele trei noi sensuri giratorii din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2203 vizualizări

Noi informații de la municipalitate despre aceste investiții 

Cele trei noi sensuri giratorii din Sfântu Gheorghe, care vor fi amplasate pe strada Lunca Oltului, ar fi trebuit să fie finalizate până cel târziu în vara anului acesta, anunța municipalitatea anul trecut. Cu toate acestea, lucrările nu au început deocamdată. În cazul a două dintre sensurile giratorii încă se lucrează la acte și proceduri, conform viceprimarului Tóth-Birtan Csaba. 

La primul dintre cele trei sensuri giratorii, cel din fața Arenei Sepsi există contract de execuție, însă au fost întâmpinate probleme în ceea ce privește situl arheologic din acea zonă, a precizat viceprimarul. 

„În față la Sepsi Arena, avem deja contractul de execuție, dar avem niște probleme în emiterea autorizației de construire, fiindcă până la urmă este sit arheologic și din partea Ministerului Culturii avem niște probleme pe care trebuie să le rezolvăm înainte să emitem autorizarea de construire. Este contract cu executantul, dar probabil că va trebui să facem prospecțiuni arheologice și după aceea putem să ne apucăm de lucru”, ne-a spus viceprimarului Tóth-Birtan Csaba. 

Termenul de finalizare pentru cel de-al doilea sens giratoriu, adică cel situat în fața noului Stadion Sepsi OSK, era primăvara acestui an, anunțau autoritățile locale în august 2020. Nici aici lucrările n-au început deocamdată. 

„La celălalt sens giratoriu încă nu avem executant. Acolo problema este și cu proprietarul porțiunii care aparține comunei Arcuș. Bineînțeles, și acolo există proiectul de execuție. Este în curs alegerea constructorului, dar între timp trebuie să avem și accept din partea proprietarului sau proprietarilor, iar acest lucru încă nu s-a întâmplat.  Aici mai durează, dar sper să rezolvăm cât mai repede în față la Sepsi Arena și în cursul anului acesta îl vom face și pe celălalt. Lucrarea în sine nu este foarte mare și e nevoie de mult timp pentru execuție, dar încă n-am ajuns la acea fază”, a mai spus Tóth-Birtan Csaba. 

Valoarea celor două sensuri giratorii se ridică la peste 5 milioane de lei, bani din bugetul local. 

Sensul giratoriu cu raza de 11 metri va fi situat pe DN12, km 12 + 930, iar celălalt, cu raza de nouă metri, pe km 12 + 600. Pe ambele părți ale sensurilor giratorii au fost prevăzute trotuare pietonale și piste de bicicliști, conform proiectului. 

În privința sensului giratoriu cu numărul trei de pe Lunca Oltului, cel din fața noii galerii comerciale,  lucrările ar fi trebuit să demareze la începutul acestui an. 

„Cred că la noul mall au și început lucrările la partea care excede carosabilul actual și promisiunea lor a fost decembrie, dar în decembrie nu s-au apucat. Acum nu am promisiuni de la dânșii, dar ei în 18 martie vor să deschidă. Nu văd că s-ar putea să se facă ceva până în 18 martie, dar sper să se apuce cât mai repede. Investiția este a lor, iar municipiul le dă drept de servitute pe partea de drum a orașului”, ne-a mai adăugat viceprimarul.  

În prezent, în Sfântu Gheorghe sunt opt sensuri giratorii, conform administratorului public al municipiului Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Csaba. Acestea sunt binevenite, spun șoferii, însă nu mai fac față traficului de la orele de vârf, în contextul în care numărul mașinilor din reședința de județ crește de la o zi la alta. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.