ACTUALITATE 27 ianuarie 2022

Ce lucrări are programate pentru 2022 Gospodărie Comunală SA

de Covasna Media | 1103 vizualizări

Anul 2022 va aduce o serie de noutăți în ceea ce privește serviciile publice de apă şi canalizare din județul Covasna, iar directorul general Gospodărie Comunală SA, Kozsokár Attila, a prezentat planurile pentru acest an.

„În fiecare an, provocarea este să acordăm atenție și părților mai slabe ale rețelei de apă și canalizare din municipiu, pe lângă renovările stradale trasate de primării. Noi întreținem rețeaua, construcția este în mare măsură decisă de fiecare primărie în parte, dar evident că semnalăm și noi orice problemă apare. Cred că vom avea un an bun, pentru că mai multe primării și-au exprimat intenția de a extinde rețeaua de apă prin Programul Anghel Saligny”, a declarat Kozsokár Attila.

La Sfântu Gheorghe, lucrările la rețeaua de apă de pe strada Ciucului se vor finaliza în primăvară, iar următoarea lucrare majoră pe care Primăria municipiului o are în plan este renovarea străzii Fabricii, ceea ce înseamnă că rețeaua de apă va trebui pusă în funcțiune înainte.

Și în cazul municipiului Târgu Secuiesc, lucrările pentru consolidarea rețelei vor continua. În 2021, strada Mihai Eminescu a avut cele mai multe avarii ale conductelor, iar administrația locală și operatorul regional sunt de acord că lucrările trebuie să înceapă cât mai curând, în funcție de condițiile meteorologice. Și strada 1 Decembrie 1918 din Târgu Secuiesc este considerată importantă dar, în același timp, dacă orașul va putea obține finanțare prin Programul Anghel Saligny, ar putea fi inclusă și strada Makó.

În orașul Covasna, următorul pas va fi înlocuirea racordurilor de pe strada Justinian Teculescu (unde conducta de presiune a fost înlocuită în 2021). O nouă conductă de canalizare va fi montată pe strada Pava de Sus, și în acest caz demararea lucrărilor depinzând de condițiile meteorologice, însă se va lucra și pe strada Mihai Eminescu, pe o lungime totală de 2 km cu 100 de branșamente, lucrare care se va finaliza în circa un an. Lucrările la conductele de canalizare de pe străzile Prundul de Jos și Gábor Áron vor începe în acest an.

În cazul localității Întorsura Buzăului, conductele de apă de pe strada Mihai Viteazu vor fi înlocuite pe o distanță de aproximativ 500 de metri, incluzând și racordurile. Kozsokár Attila a explicat că o parte a străzii a fost deja realizată în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu, dar cealaltă nu a fost inclusă în program, astfel că societatea intenționează să finalizeze această lucrare. 

Ar fi necesare îmbunătățiri în cazul proiectelor proprii, întrucât firma de consultanță care realizează proiectul pe fonduri europene nu avansează conform așteptărilor. Prin urmare,  directorul Gospodărie Comunală SA consideră că există o șansă de etapizare a întregului proiect, iar în acest fel utilajele necesare pentru operarea rețelei de apă și canalizare ar putea fi achiziționate mai repede, iar lucrările la rețea ar putea fi demarate în anumite locuri.

O investiție majoră ar fi automatizarea rețelei, care ar permite citirea de la distanță a contoarelor principale de apă și, în cazul reparațiilor și extinderilor, excluderea anumitor secțiuni fără a provoca întreruperi majore.

Gospodărie Comunală SA

Biroul de presă

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.