ACTUALITATE 20 iunie 2017

CCI Covasna: Analiza de risc împovărează inutil micii întreprinzători

de Agerpres | 2213 vizualizări

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna consideră că analiza de risc pe care instituţiile şi societăţile comerciale trebuie să o realizeze, potrivit Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, împovărează inutil micii întreprinzători.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Edler András, menţionează, într-un comunicat de presă, că aceştia va trebui să plătească sute de lei pentru „o analiză de risc care să constate că nu există risc”, prin urmare s-a adresat grupurilor parlamentare cu cererea de a aduce corecţii noilor prevederi legale ce vor intra în vigoare începând cu data de 1 iulie a.c.

„În opinia Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna această prevedere este o povară financiară şi administrativă suplimentară pentru microîntreprinderi şi IMM-uri. Legea, în forma actuală este general valabilă pentru toate entităţile care deţin bunuri ori valori (deci pentru toată lumea) şi împovărează inutil micile afaceri care vor plăti sute de lei pentru o analiză de risc care să constate că nu există risc. Pentru rezolvarea situaţiei ne-am adresat grupurilor parlamentare din cadrul Parlamentului României pentru a fi luate măsuri urgente, dat fiind termenul scurt până la intrarea în vigoare a legii, pentru a corecta legea în aşa fel încât obligativitatea analizei de risc să fie valabilă numai pentru entităţi care au un anumit nivel al cifrei de afaceri, al valorii patrimoniului şi, de asemenea, să ţină cont şi de natura activităţii”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit normelor de aplicare a Legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, începând cu data de 1 iunie 2017, ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu trebuie să adopte măsuri de securitate în formele prevăzute de lege, completate cu măsuri procedurale.

Adoptarea măsurilor de securitate se realizează în conformitate cu analiza de risc efectuată de unitate, prin structuri de specialitate sau prin experţi abilitaţi, care deţin competenţe profesionale dobândite pentru ocupaţia de evaluator de risc la securitatea fizică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.