ACTUALITATE 25 august 2014

CCI Covasna a început înscrierile pentru Festivalul ciocolatei „Chocofest”

de Agerpres | 195 vizualizări

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna a început pregătirile pentru cea de-a doua ediţie a Festivalului ciocolatei „Chocofest”, ce va avea loc în luna septembrie la Sfântu Gheorghe.

La festival sunt aşteptaţi atât producători consacraţi de ciocolată din ţară şi străinătate, cât şi producători locali, iar în program sunt cuprinse prezentări şi degustări de dulciuri, concerte de muzică uşoară şi populară, spectacole de dans şi teatru, proiecţii de filme, programe pentru copii, precum şi diverse concursuri. De asemenea, vor avea loc demonstraţii de sculptură în ciocolată şi confecţionare de figurine, o expoziţie de istorie a ciocolatei, de ambalaje de ciocolată şi un concurs de preparare a ciocolatei de casă.

Evenimentul, organizat de CCI Covasna în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, va avea loc în 27-28 septembrie a.c. în incinta Colegiului „Székely Mikó” din municipiu. Intrarea vizitatorilor se va face pe bază de bilet – 4 lei pentru adulţi şi un leu pentru copiii până la 10 ani, cei sub 3 ani având acces gratuit.

La prima ediţie a festivalului au participat aproape 30 de producători de ciocolată din România şi Ungaria, iar unul dintre ei a expus o ciocolată uriaşă de 110 kilograme, ce măsura 1,20 metri lungime şi tot atâta lăţime.

Preşedintele CCI Covasna, Édler András, a declarat că festivalul „Chocofest” se înscrie în strategia autorităţilor locale de sprijinire a micilor întreprinzători şi de promovare a zonei.

Prin tradiţie, în judeţul Covasna se organizează în fiecare an mai multe festivaluri gastronomice. La sfârşitul acestei săptămâni, pe 30 august, în municipiul Târgu Secuiesc va avea loc festivalul cartofului, în luna septembrie va urma festivalul tocăniţelor la ceaun în staţiunea Covasna, iar în octombrie e programată „Parada cârnaţilor” de la Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.