ACTUALITATE 20 iulie 2020

Casa mortuară din Coșeni va fi gata vara aceasta

de Daniela Luca | 849 vizualizări

În prezent se lucrează la finisaje 

După peste zece ani de așteptare, autoritățile locale din Coșeni vor recepționa vara aceasta o casă mortuară. Investiția, care a fost realizată din bugetul local, respectiv fonduri proprii ale Primăriei Sfântu Gheorghe, are o valoare de peste 505.000 de lei. 

Reprezentantul satului Coșeni, Miklós András ne-a spus că în prezent se lucrează la finisajele interioare și exterioare. 

„În contract este scris că până în luna martie 2021 trebuie să fie gata, dar constructorul ne-a zis la începutul lunii că aproximativ peste o lună putem să inaugurăm. Depinde și de vreme, dar vara aceasta va fi gata, cu siguranță. Lucrările au început anul trecut în noiembrie. Atunci s-a făcut fundația și când a venit frigul s-au oprit. Au reînceput în martie. A mers mai greu că a trebuit să fie recalculat totul că au crescut salariile. Prima oară a greșit topograful. Apoi a fost problemă cu proiectantul. Până acum dacă murea cineva era ținut în casă. Legea nu permite așa ceva, dar altă soluție nu este deocamdată. Mai sunt și alte sate care nu au casă mortuară. Dar e bine că după 11 ani se apropie de final lucrările”, ne-a spus Miklós András. 

Subiectul lipsei unei case mortuare în localitatea Coșeni a fost dezbătut de nenumărate ori pe masa Consiliului Local. Reprezentantul localității a semnalat în repetate rânduri faptul că este inacceptabil ca locuitorii să mai tolereze această situație. Autoritățile au alocat în cele din urmă fonduri pentru executarea investiției, însă problemele s-au ținut lanț din cauza birocrației. 

Investiția este realizată din bugetul local, respectiv din fonduri proprii ale Primăriei Sfântu Gheorghe și are o valoare de 505.133 lei, cu TVA. Beneficiarii lucrării, care va fi inaugurată vara aceasta, ar fi cei peste 530 de locuitori din satul Coșeni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.