ACTUALITATE 18 ianuarie 2023

Care e principala cauză de producere a accidentelor în județul Covasna

de Daniela Luca | 1812 vizualizări

Statistica se referă la anul 2022

Anul trecut, principala cauză de producere a accidentelor rutiere pe raza județului Covasna a fost viteza neregulamentară și neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile de drum, potrivit unei statistici întocmite de polițiștii covăsneni. Pe locul doi s-a situat indisciplina pietonilor, urmată de neacordarea priorității de trecere pietonilor. 

În cursul anului 2022, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave la nivelul județului Covasna au fost, așadar, viteza neregulamentară/neadaptată condițiilor de drum (13 accidente), indisciplina pietonilor (10 accidente), neacordarea priorității de trecere pietonilor (6 accidente), neacordarea priorității de trecere vehiculelor (5 accidente) și alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorilor auto (5 accidente), informează polițiștii covăsneni. 

„Principalele obiective ale acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri sunt asigurarea respectării legii prin prezența activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere identificate la nivel județean, combaterea comportamentului agresiv al conducătorilor de autovehicule, depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive și impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Covasna. 

Aceștia informează că la data de 14 ianuarie a.c. polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune de tip ,,blitz” pe DN 11, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză. În cursul a doar două ore, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, iar valoarea acestora a fost de 10.135 de lei.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.