ACTUALITATE 8 ianuarie 2019

Cardiologia, cea mai căutată specializare a Spitalului Județean după programările online

de Covasna Media | 663 vizualizări

În nici două luni de la implementare, aproape 1.000 de pacienți au folosit noul sistem 

Aproape 1.000 de pacienți s-au programat pentru consultații la Policlinica Spitalului Județean, în perioada noiembrie – decembrie 2018, prin intermediul sistemului online, de pe site-ul http://spitfog.ro. Cea mai căutată specializare a fost Cardiologia, arată statistica unității medicale.

Aproape 90 de programări au fost făcute în perioada vizată la Cardiologie, urmată de specializările: Dermatologie, Endocrinologie, Neurologie, Oftalmologie, Ginecologie și Chirurgie.

Prima programare a fost făcută chiar în dimineața lansării posibilității de programare online, la 09:41, pentru cabinetul ORL.

Cel mai tânăr pacient programat online în noiembrie – decembrie  a avut patru luni, iar cel mai vârstnic – 92 de ani.

Sistemul este accesat și de 9 medici de familie, adică de 10% din numărul total al celor care ar putea să utilizeze noua modalitate de programare a pacienților.  

Sistemul de programări online a fost lansat la 1 noiembrie 2018. Implementarea acestuia vine ca soluție la problema timpului mare de așteptare în cazul programărilor la spitalul județean, au punctat reprezentanții unității medicale, care spun că în loc să angajeze unul sau doi registratori s-a mers pe varianta îmbunătățirii tehnologiei. Costul implementării sistemului de programări online s-a ridicat la 1.000 de lei.

Numărul de consultații care se programează într-un an la policlinică ajunge anual la aproximativ 100.000, mai arată statistica Spitalului Județean.

Iulia Drăghici – Taraș

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.