ACTUALITATE 8 iunie 2010

Caravană pentru activarea mişcării de tineret

de Covasna Media | 669 vizualizări

Reprezentanţii Asociaţiei Tinerilor din Judeţul Covasna - HARIT - au pornit, luni, într-o caravană a tineretului, ocazie cu care vor vizita, în decursul acestei săptămâni, 20 de localităţi, pentru a activa mişcarea de tineret, transmite corespondentul Mediafax.

Astfel, potrivit preşedintelui Asociaţiei Tinerilor din judeţul Covasna - HARIT, Gruman Robert, caravana tineretului se desfăşoară în fiecare zi a acestei săptămâni, scopul fiind acela de a înfiinţa, respectiv de a sprijini organizaţiile de tineret din judeţul Covasna.

Gruman a afirmat că proiectul privind caravana tineretului este finanţat de Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului şi se desfăşoară cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret (DJT) Covasna.

În cadrul caravanei, reprezentanţii HARIT, alături de tineri voluntari, vor vizita 20 de localităţi din mai multe zone ale judeţului Covasna.

„Vom încerca să dăm un impuls, în aşa fel încât în fiecare localitate tinerii să devină mai activi“, a spus preşedintele HARIT.

Acesta a adăugat că tinerii vor prezenta şi un ghid ce include activitatea a 29 de organizaţii de tineret din judeţul Covasna, care, cu fonduri mai mici sau mai mari, au făcut anul trecut diverse proiecte, printre care diferite cursuri de pregătire, tabere, seminare, zile ale copiilor sau activităţi culturale.

„Noi dorim să le transmitem tinerilor să nu aştepte ca alţii să le facă programe, ci ei se pot organiza pentru tineri“, a spus Gruman.

La rândul său, directorul adjunct al DJT Covasna, Tischler Ferenc, a spus că este important ca această caravană să ajungă în cât mai multe comunităţi, ocazie cu care iniţiatorii proiectului să stea de vorbă şi cu primarii, pedagogii, preoţii din localităţi, în vederea stabilirii unei conlucrări cu tineretul, în urma căreia viaţa comunităţii să devină mai „colorată“.

Tischler Ferenc a afirmat că este important ca tinerii să-şi dea seama că nu trebuie să aştepte ajutor de la alţii, ci că reprezintă o forţă importantă şi trebuie să se strângă şi să organizeze diferite activităţi, implicându-se în dezvoltarea judeţului.

Mediafax

Teme articol: tineri Harit caravana
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.