ACTUALITATE 8 iulie 2020

Cantitatea de deșeuri este în creștere, iar 27% din deșeurile colectate sunt reciclate

de Covasna Media | 731 vizualizări

Raportul semestrial al TEGA a fost finalizat: conform statisticilor companiei de salubritate, cantitatea de deșeuri colectate în prima jumătate a anului a crescut cu 609 tone.

„Faptul că am livrat 19.168 tone anul acesta, comparativ cu 18.559 tone anul trecut este un semnal foarte clar: cantitatea de deșeuri este în creștere. Ar fi prematur să tragem concluzii deocamdată, dar, având în vedere că mai multe restaurante şi localuri au fost sau sunt încă închise din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, ar fi trebuit logic să conducă la o reducere a volumului, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Ceea ce, la rândul său, justifică creșterea cantității de deșeuri este că, în timpul stării de urgenţă, oamenii au început să-și curețe locuințele. Ar fi însă prematur şi dificil să spunem la ce ne putem aștepta în viitor”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Cu toate acestea, este un semnal bun că a crescut şi cantitatea de deșeuri colectate în mod selectiv, de la 4.708 tone de deșeuri reciclabile în prima jumătate a anului trecut, cantitatea a crescut anul acesta cu 470 de tone, la un total de 5.178 de tone. Conform statisticilor, prin urmare, 27% din deșeurile colectate sunt reciclate.

Biroul de presă TEGA S.A.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.