ACTUALITATE 18 mai 2021

Cantitate record de sticle colectate la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 789 vizualizări

Conform bilanţului acţiunii din zilele de 14-15 mai, la Sfântu Gheorghe a fost colectată o cantitate record de sticlă: aproape 64 de tone.

„Trebuie să le mulțumim oamenilor pentru că au participat: vedem că își planifică această colectare a sticlelor, le strâng pentru perioade mai lungi de timp și nu le aruncă. Campania este cu siguranță un succes, cantitățile nu scad nici măcar în containerele în formă de clopot pentru sticle amplasate la punctele de colectare”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Sfântu Gheorghe au fost colectate în total 63.963 kg de sticlă, față de 48.930 kg în 2020, când avea loc aceeași acţiune, o creștere de 14.763 kg, adică peste 25%. Máthé László a precizat că, la fel ca în anii precedenți, anul acesta vor avea loc două acţiuni de colectare de sticle la Sfântu Gheorghe, următoarea fiind programată în luna septembrie, dacă situaţia pandemică o va permite.

În acţiunea din 14-15 mai, TEGA a distribuit 12.739 de cutii de bere pentru cantitatea de sticle colectate în Sfântu Gheorghe, cele mai multe sticle fiind colectate vineri în Piața Calvin, 6.679 kg, iar sâmbătă, în fața Sălii Sporturilor „Szabó Kati”, 6.964 kg. Cantitatea record de sticle depozitate de o singură persoană a fost de 1.082 kg.

De asemenea, de două ori pe an se organizează campania de colectare a deșeurilor electronice şi electrocasnice din județ: de această dată au fost acoperite 80% din zonele aflate în aria TEGA. Prima operațiune se va încheia pe 15 iunie, iar cea de-a doua va începe pe 12 iulie, din comuna Bixad.

Biroul de Presă TEGA S.A.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.