ACTUALITATE 25 august 2015

Cântare electronice în neregulă la Oituz

de Mirela Cara | 583 vizualizări

Protecţia Consumatorilor a sesizat Poliţia şi Serviciul de Metrologie

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Covasna au efectuat un control tematic la Oituz, unde au verificat diverși producători de kürtőskalács, între care unii foloseau cântare electronice fără serie, care nu se pot verifica metrologic. Respectivele cântare fuseseră achiziționate de pe internet, însă cei care le dețineau au prezentat documente falsificate care atestau că ele sunt verificate metrologic.

Conform informațiilor transmise de Protecția Consumatorilor Covasna, din declaraţia unui operator economic reiese că o firmă Miercurea Ciuc comercializează aceste cântare, fără a emite facturi sau chitanţe la vânzare. Mai mult, pentru o aşa-zisă verificare metrologică anuală firma respectivă încasa între 60 şi 95 lei, sume pentru care de asemenea nu emitea chitanțe sau facturi.

Astfel, CJPC Covasna a sesizat Serviciul de Metrologie Legală Covasna şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna abilitate să cerceteze aceste aspecte.

Instituția le atrage totodată atenţia operatorilor economici să fie atenţi la cântarele pe care le cumpără, mai ales la ofertele de pe internet tentante prin prețurile reduse, precum şi să solicite întotdeauna chitanţă şi factură.

Este de asemenea bine de știut că, pentru cântarele noi, verificarea metrologică este valabilă un an. Aceasta trebuie reînnoită anual numai de către firme autorizate. Fapta operatorului economic de a folosi un cântar neverificat metrologic sau cu data verificării metrologice depăşite este considerată contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 10.000 de lei.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 26 august 2015
o mare lovitura a fost data fraudelor de 2-3 bani/kurtoskalacs
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.