ACTUALITATE 18 mai 2012

Candidatul independent la Primăria Vâlcele acuză poliţia de imixtiune în campania electorală

de Agerpres | 79 vizualizări

Candidatul independent la Primăria Vâlcele, jurista Adela Socaciu, acuză poliţia de imixtiune în campania electorală, însă conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna neagă acuzaţiile aduse.

Adela Socaciu a declarat că poliţia a demarat o anchetă în urma unei reclamaţii depuse la Primăria Vâlcele de un cetăţean care afirmă că deşi nu a semnat pentru susţinerea candidaturii ei, figurează pe lista de susţinători.

Aceasta acuză poliţiştii că nu au dat dovadă de echidistanţă şi obiectivitate în derularea anchetei, făcând afirmaţii nefondate şi denigratoare la adresa sa şi recurgând la intimidarea persoanelor audiate. Adela Socaciu a declarat că poate aduce martori în sprijinul afirmaţiilor sale şi că va depune o plângere la Inspectoratul General al Poliţiei Române împotriva celor care au investigat acest caz.

„Eu am adunat 315 semnături umblând din casă în casă pentru a-mi putea depune candidatura ca independent, deşi ar fi fost suficiente 200. Nimeni nu a contestat candidatura mea în cele 48 de ore prevăzute de lege, prin urmare a rămas definitivă. Ulterior am fost chemată la Poliţie, intimidată şi acuzată de tot felul de ilegalităţi nefondate (...) Când mi-am început campania electorală trei echipaje de poliţie şi jandarmi au fost mereu pe urmele mele (...) Am martori care pot spune cum s-a derulat ancheta. M-au denigrat şi au intimidat oamenii care au semnat pentru mine (...) Faptul că poliţia face presiuni şi se implică în campania electorală mi se pare foarte grav”, a declarat Adela Socaciu.

Aceasta a mai menţionat că 86% dintre cetăţenii comunei sunt de etnie romă, nu ştiu să scrie şi nici să citească, iar după demararea anchetei unii nu mai recunosc că au semnat pentru susţinerea candidaturii ei, mai ales că „puterea locală” i-a ameninţat că nu vor mai primi ajutoare sociale, că vor fi amendaţi ori le vor fi dărâmate casele construite ilegal.

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna confirmă, printr-un comunicat de presă, că a efectuat cercetări în acest caz, subliniind, însă, că ancheta s-a derulat cu „echidistanţă şi fermitate”.

În comunicat se menţionează că „rezultatele activităţilor poliţieneşti au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe şi a fost informat judecătorul desemnat de la Biroului Electoral Judeţean, care se vor pronunţa, conform competenţelor”.

Pentru funcţia de primar al comunei Vâlcele şi-au mai depus candidaturile Kovács László (UDMR) şi Dumitru Marinescu (PSD).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.