ACTUALITATE 13 ianuarie 2021

Când se vor realiza investițiile Skate Park și Trial Bike Park la Sfântu Gheorghe?

de Daniela Luca | 2103 vizualizări

Valoarea totală pentru ambele lucrări este de 1,2 milioane de lei

Iubitorii sporturilor urbane din Sfântu Gheorghe ar putea să aibă anul acesta un Skate Park și un Trial Bike Park. Acest lucru va fi posibil „dacă nu se întâmplă ceva ieșit din comun”, spun autoritățile locale. Skate Park-ul ar urma să se construiască în incinta Stadionului Municipal din Sfântu Gheorghe, în timp ce Trial Bike Park-ul ar putea fi inaugurat în spatele Arenei Sepsi, lângă terenurile de tenis.  

În prezent, tinerii iubitori de sporturi urbane din Sfântu Gheorghe sunt nevoiți să își petreacă timpul liber în spații improvizate. Dacă lucrurile vor evolua conform planului, spun autoritățile locale, acest lucru ar putea să se schimbe în curând.  

„Avem licitație pentru proiectul tehnic. Pentru Skate Park avem și câștigător. Pentru Trial Bike Park nu avem încă, pentru că nu a depus nimeni oferta. Căutăm acum întreprinzători și pentru proiectul tehnic pentru investiția asta. Cred că până în primăvară avem proiectul pentru Skate Park. Pentru Trial Bike Park nu este complicată lucrarea pentru că sunt niște obstacole puse pe o suprafață plată, deci nici proiectul tehnic. Nici lucrarea nu este complicată. Anul acesta vrem să le realizăm pe ambele. Dacă nu se întâmplă ceva ieșit din comun la licitația pentru lucrări, avem toate șansele să finalizăm anul acesta”, ne-a declarat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Conform proiectului de hotărâre, obiectivul principal al proiectului vizează diversificarea activităților sportive, utilizarea cu folos a suprafețelor libere, dar și revitalizarea oportunităților de agrement.

În proiect se arată că Skate Park-ul va conține terenuri de trotinetă, skateboard sau role și se va realiza în curtea Stadionului Municipal din Sfântu Gheorghe pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați.

 „Suprafața terenului va fi din beton, acoperit cu un strat de asfalt, se vor construi trepte din metal, înfășurate cu plăci îndoite. Pe suprafața de beton vor fi montate diverse elemente ce permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, half pipe, spine, elemente din metal, beton și din lemn”, se arată în proiect.  

În ceea ce privește Trial Bike Park-ul, acesta va fi realizat în spatele Arenei Sepsi, lângă terenurile de tenis. Acesta se va întinde pe o suprafață de 800 de metri pătrați. 

„Suprafața terenului va fi acoperită cu pavaj decorativ (pentru demontare ușoară), se vor construi trepte din metal, înfășurate cu plăci îndoite. Pe suprafața de beton vor fi montate diverse elemente ce permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine, elemente din metal, beton și din lemn”, se specifică în aceeași sursă.  

Valoarea totală a celor două investiții este de 1,2 milioane de lei din bugetul local, iar studiul de fezabilitate pentru ambele investiții a fost aprobat de Consiliul Local în luna februarie a anului trecut. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.