ACTUALITATE 5 iunie 2020

Când școala online e o provocare, ajutorul neîntârziat apare (P)

de Covasna Media | 1475 vizualizări

30.000 de elevi, profesori și directori din 100 de școli din România beneficiază de resurse pentru conectivitate de la Orange 

 Ajutorul care este dat la timpul potrivit este de două ori mai puternic, spune o zicală din bătrâni. Iar Orange a dovedit cu prisosință că reușește să ofere sprijin exact când este nevoie, și nu de azi, nu de ieri. Dar cel mai recent exemplu este campania „Fiecare gest contează”, prin care, alături de Fundația Orange și în parteneriat cu Salvați Copiii, a venit în sprijinul celor pentru care școala online a reprezentant o provocare. 

Conform unui studiu al Salvați Copiii România, o mare parte dintre copiii de vârstă școlară incluși în programele organizației au întâmpinat în ultima perioadă dificultăți în accesarea cursurilor online. 

Dintre cei mai vulnerabili 2.300 de copii avuți în evidență, 42% nu au beneficiat deloc de cursuri, sub 20% dintre ei au dispozitivele necesare școlii online, 10% nu au deloc acces la internet, iar pentru aproape 40% traficul de date insuficient a împiedicat conectarea tuturor copiilor din familie”, se arată pe site-ul https://responsabilitate-sociala.orange.ro/. 

Așa că, în sprijinul facilitării educației digitale, Orange oferă resurse pentru conectivitate către 30.000 de elevi, profesori și directori din 100 de școli primare și gimnaziale din România. Inițiativa face parte din „Pentru Mâine”, platforma care reunește demersurile de responsabilitate socială ale Orange și a cărei viziune este că tehnologia ne ajută să construim un viitor mai bun pentru oameni, societate și planetă. 

Demersul se dezvoltă, de fapt, pe patru direcții acțiune: 

  • • 2.000 de copii au primit tablete echipate cu internet, prin Asociația Salvați Copiii 
  • • 30.000 de elevi și profesori din peste 100 de școli primare și gimnaziale din România beneficiază de acces nelimitat la internet timp de 2 luni 
  • • 120 de profesori implicați în programele educaționale ale Salvați Copiii din 15 judeţe participă la webinare gratuite destinate utilizării metodelor digitale de predare prin folosirea platformei Digitaliada Învățare și Testare online a Fundației Orange; 
  • • Profesorii și elevii beneficiază de trafic gratuit de date la accesarea celor peste 2.000 de resurse educaționale din platforma www.digitaliada.ro şi a secţiunii interactive Învăţare şi Testare online, până la data de 1 septembrie 2020. 

În calitate de operator de telecomunicații, ambiția noastră și direcția prioritară de responsabilitate socială este ca serviciile pe care le oferim să ajungă la un număr cât mai mare de oameni, care să se bucure în mod egal și în siguranță de aceleași beneficii, indiferent de mediul din care provin, de nivelul de cunoștințe digitale, de vârstă sau de potențiale dizabilități de comunicare. 

În contextul generat de actuala criză, am considerat că este responsabilitatea noastră să intervenim în sprijinul facilitării educației digitale”, transmite Orange. 

De menționat este și faptul că Fundația Orange are încă din 2016 în derulare și Programul Digitaliada, avizat de Ministerul Educației Naționale, destinat tot educației digitale. În ultimii patru ani, investițiile, care au avut ca scop creșterea performanțelor școlare ale elevilor și pregătirea lor pentru oportunitățile viitorului, s-au cifrat la 4 milioane de euro. 

Urmărește campaniile Orange și vezi cum te poți implica acum pe oran.ge/FiecareGestConteaza, pentru că ajutorul care este dat la timpul potrivit este de două ori mai puternic!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.