ACTUALITATE 10 decembrie 2020

Când s-ar putea relaxa restricțiile anti-COVID la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 2284 vizualizări

Rata de infectare a scăzut sub 3 la mie

Incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut sub 3 la mie în municipiul Sfântu Gheorghe, a spus joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. Acest lucru ar putea duce, începând cu 16 decembrie, la relaxarea unor măsuri anti-COVID, printre care și cea referitoare la funcționarea la interior a restaurantelor.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în scădere la Sfântu Gheorghe. Antal Árpád a precizat că acest lucru se datorează faptului că cetățenii au respectat măsurile impuse de autorități, dar și faptului că în minivacanța de 1 Decembrie s-au efectuat mai puține teste. 

„Practic, ieri am scăzut sub 3 la mie. Astăzi am avut o discuție cu domnul prefect, cu domnul subprefect și am înțeles că pe data de 16 decembrie expiră cele 14 zile ale ultimei evaluări, respectiv ale ultimei hotărâri emise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și dacă totul merge bine până pe data de 16, e posibil să fie restricțiile un pic mai relaxate și la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe și să avem un Crăciun mai liniștit din acest punct de vedere. În ceea ce privește Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, practic în momentul în care scade sub 3 la mie, relaxăm tot ce înseamnă spații sportive și folosirea patinoarului de lângă Sepsi Arena și de către cetățeni, nu numai de către sportivi. În ceea ce privește patinoarul din centrul orașului, am decis să nu montăm totuși acest patinoar, având în vedere această instabilitate și lipsa unei predictibilități în ceea ce privește folosirea lui pe termen mai lung. Vom vedea dacă acest trend descrescător va rămâne sau nu la nivelul municipiului Sfântu Gheorghe”, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.

Edilul a precizat că relaxarea restricțiilor ar putea însemna și redeschiderea restaurantelor în interior.

„În cazul în care până pe data de 16 decembrie acest trend rămâne, atunci rugămintea mea asta a fost și sper să vom găsi o soluție, ca restaurantele să poată să deschidă, evident cu o capacitate redusă, deci 30%, poate maxim 50%. Asta evident nu înseamnă că se vor organiza mini Revelioane și chiar vreau să subliniez acest lucru că nu ar trebui să organizăm mini Revelioane sub nicio formă, pentru că prețul acestora îl vom plăti în ianuarie, sau costurile, urmările asupra sănătatea oamenilor”, a mai spus Antal Árpád.

Acesta a adăugat că în acest an municipalitatea nu va organiza niciun eveniment de Revelion în centrul orașului.

Sursă foto: Facebook/Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.