ACTUALITATE 21 iulie 2009

Campionatul naţional de paintball pentru persoanele cu dizabilităţi

de Covasna Media | 918 vizualizări
Judeţul Covasna va găzdui luna aceasta cea de a doua ediţie a campionatului naţional de paintball destinat persoanelor cu handicap locomotor. Evenimentul va avea loc pe data de 30 iulie, în tabăra de vară a Serviciului de ajutor maltez de la Vâlcele, aflată în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, la care vor participa aproximativ 100 de persoane cu dizabilităţi fizice din întreaga ţară.

Judeţul Covasna va găzdui luna aceasta cea de a doua ediţie a campionatului naţional de paintball destinat persoanelor cu handicap locomotor.

Evenimentul va avea loc pe data de 30 iulie, în tabăra de vară a Serviciului de ajutor maltez de la Vâlcele, aflată în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, la care vor participa aproximativ 100 de persoane cu dizabilităţi fizice din întreaga ţară.

Iniţiativa aparţine Asociaţiei Paintball Club din municipiul Sfântu Gheorghe, care a organizat în ultimii ani mai multe competiţii de acest gen a căror miză o constituie eliminarea adversarilor prin împuşcarea lor cu proiectile umplute cu vopsea.

Cea mai mare notorietate a avut-o reality-show-ul de paintball desfăşurat la finele lunii mai, în fosta clădire a fabricii de mobilă din staţiunea Covasna, la care au participat 140 de persoane din România, Bulgaria, Ungaria, Franţa şi Rusia, coordonate de doi foşti luptători din Legiunea străină.

Pasionaţii de paintball susţin că acest sport contribuie la întărirea caracterului, dezvoltă încrederea în sine, abilităţile de lider şi de cooperare în echipă şi nu în ultimul rând elimină stressul deoarece este extrem de distractiv.

La originea jocului stă canadianul James Hale care, în anul 1970, a inventat şi brevetat prima puşcă de paintball, pe care a folosit-o iniţial pentru marcarea copacilor şi a vitelor.

Bilele cu vopsea seamănă cu pilulele cu gel sau cu perlele de ulei de baie şi se sparg la impact, provocând victimei foarte puţină durere. Vopseaua este netoxică, biodegradabilă şi solubilă în apă, prin urmare urmele 'războiului' pot fi uşor îndepărtate de pe haine şi de pe piele.

Agerpres

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 23 iulie 2009
Bine spus. Distracţie plăcută participanţilor şi un joc fără incidente.
Ariel, 22 iulie 2009
original, integrator, dar cu conotatii morbide totusi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.