ACTUALITATE 4 septembrie 2009

Campionalul Naţional de Debate de la Arcuş se apropie de final

de Covasna Media | 651 vizualizări
[singlepic=263,400,200,,left]Centrul de Studii Europene de la Arcuş a găzduit în această săptămână Campionatul Naţional de Dezbateri Academice din România, organizat de Asociaţia Română pentru Dezbateri şi Oratorie. Competiţia a adunat la Arcuş aproximativ 200 de participanţi din toate regiunile ţării, care s-au înfruntat pe următoarele moţiuni: „Rezervarea locurilor speciale pentru minorităţi etnice în Parlamentul României este justificată“, „Ţările ar trebui să folosească mai

Centrul de Studii Europene de la Arcuş a găzduit în această săptămână Campionatul Naţional de Dezbateri Academice din România, organizat de Asociaţia Română pentru Dezbateri şi Oratorie. Competiţia a adunat la Arcuş aproximativ 200 de participanţi din toate regiunile ţării, care s-au înfruntat pe următoarele moţiuni: „Rezervarea locurilor speciale pentru minorităţi etnice în Parlamentul României este justificată“, „Ţările ar trebui să folosească mai degrabă o politică de tip „cap and trade“ decât să impună taxe pe emisiile de carbon, în scopul combaterii încălzirii globale“, „Introducerea în trunchiul comun a unui curs de istoria şi cultura minorităţii preponderente în regiunea respectivă e justificată“ şi „Ar trebui asigurată reprezentarea grupurilor etnice minoritare în forurile de decizie locală“.

La competiţie au fost invitaţi inclusiv politicieni locali şi personalităţi publice, aşteptându-se intrarea acestora în dezbateri cu tinerii, astfel încât să se poată vedea diferenţa între discursul logic şi cel politic. Membrii Clubului de Debate din Sfântu Gheorghe, Adina Stoica, Alexandru Drăgoi şi Dani Cruceriu, câştigători ai Campionatului Regional de Dezbateri Academice de la Turda, au intrat în competiţie ca reprezentanţi ai Ardealul, alături de alte trei echipe câştigătoare pe regiuni ale Ardealului.

Echipa formată din Andreea Lupaşcu, Ioana Georgescu, Irina Niculescu a fost desemnată ca fiind câştigătoare în finală, la competiţia mixtă, învingând o echipă formată din alte trei fete - Andreea Bercea, Marilena Moruz, Iulia Doroftei. În semifinale, au părăsit competiţia echipele: Ana-Maria Bujor, Vlad Ganceanu, Ioana Stupariu şi Iulia Panea, Andrei Petre, Stefan Strilciuc.

Cea mai importantă zonă a competiţiei mixate a fost câştigată, la vorbitori individuali, de Călin Mureşanu din Cluj.

M.R.

Teme articol: debate concurs Arcus
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.