Campanie electorală cu cărţi de bucate
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, care va candida pe listele UDMR pentru al doilea mandat, va lansa în timpul campaniei electorale o carte de bucate în care a adunat câteva zeci de reţete secuieşti, printre care se numără şi câteva dintre cele ale mâncărurilor sale preferate.
Tamás Sándor a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că a tipărit 2.000 de exemplare pe care le va oferi gospodinelor în timpul campaniei electorale dinaintea alegerilor locale, amintind că în campania precedentă le-a oferit şorţuri de bucătărie.
“Nu întâmplător mă adresez femeilor şi în această campanie electorală, ci pentru că 50% dintre votanţii mei sunt femei, iar ceilalţi 50% iubesc femeile”, a declarat Tamás Sándor.
Acesta a ţinut să menţioneze, în context, că secuii sunt în general gurmanzi, iar bucătăria tradiţională secuiască este extrem de bogată şi diversificată. Printre reţetele sale preferate a enumerat mâncarea de linte cu cârnaţi şi carne de porc, preparată în familie în prima zi de Anul Nou, supa de gâscă făcută de soacra sa, supa de cartofi cu tarhon, mielul umplut şi o plăcintă cu mere pe care naşa sa o face în cuptorul de pâine.
Cartea de bucate are peste 150 de pagini şi este ilustrată cu fotografii.
Înainte de a prelua funcţia de preşedinte al CJ Covasna în urmă cu patru ani, Tamás Sándor a fost deputat din partea UDMR.
Pentru funcţia de preşedinte al CJ Covasna şi-au mai anunţat candidaturile liderul Partidului Civic Maghiar, Kulcsár Terza József, preşedintele PNL, Marius Obreja, susţinut de PSD şi PC, precum şi liderul organizaţiei judeţene PRM, Gică Agrigoroaie.