ACTUALITATE 11 iunie 2021

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor din Sfântu Gheorghe, Chilieni şi Coşeni

de Covasna Media | 1354 vizualizări

Proprietarii câinilor din Sfântu Gheorghe, Chilieni și Coşeni îşi pot steriliza gratuit animalele la Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos. Campania este organizată de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, TEGA S.A. și Asociația Amy, şi necesită înscriere prealabilă.

„Spunem de mai mulți ani că vrem să reducem numărul de câini vagabonzi. Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos nu este gol, 156 de câini așteaptă să fie adoptați, așa că mai avem încă de lucru: prin sterilizarea câinilor prevenim indirect înmulțirea câinilor, pentru că noi credem că nu proprietarii de câini care sunt atenți la sterilizare sunt cei care își abandonează câinii pe stradă. De asemenea, este adevărat că reducerea numărului de câini îmbunătățește situația, dar considerăm că aceasta este și o modalitate de a ajuta proprietarii de câini care poate nu își permit o astfel de intervenție”, a declarat directorul TEGA, Máthé László. 

Prima rundă a campaniei de sterilizare va avea loc pe 3 iulie. Sterilizarea, deparazitarea ocazională și aplicarea de cipuri sunt gratuite, dar este necesară înscrierea la Adăpostul TEGA (telefon 0732717185) sau la Asociația Amy (telefon 0721384068). Sesiunea din 3 iulie este deja completă, dar alte sesiuni vor fi organizate la cerere, în funcție de numărul de solicitanți.

Biroul de presă TEGA S.A.

Foto: Kristó-Gothárd Hunor

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.