ACTUALITATE 14 decembrie 2012

Campania naţională 'Plantăm fapte bune' se extinde şi în judeţul Covasna

de Agerpres | 64 vizualizări

Plantam fapte buneCampania naţională 'Plantăm fapte bune în România', care are ca scop împădurirea pe bază de voluntariat a terenurilor agricole degradate sau cu risc de alunecare, se extinde şi în judeţul Covasna.

Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă 'Alutus', care va coordona această campanie în judeţul Covasna împreună cu Asociaţia EcoAssist din Bucureşti, a semnat recent un acord de parteneriat cu autorităţile locale din comuna Vâlcele prin care se angajează să împădurească anul viitor trei hectare de teren din această localitate.

Preşedintele asociaţiei Alutus, Cătălin Lazăr, a declarat că în acest proiect vor fi atraşi în special elevi şi studenţi, dar şi oameni de diferite profesii, cum ar fi jandarmi sau cadre didactice.

Prin acordul semnat cu Consiliul local Vâlcele, membrii Alutus s-au angajat nu doar să împădurească cele trei hectare, ci şi să se ocupe de întreţinerea pădurii până în anul 2016, adică să depisteze arborii uscaţi, să-i înlocuiască şi să înlăture vegetaţia care ar putea înăbuşi puieţii în creştere. Cătălin Lazăr a menţionat că această campanie are ca scop şi educarea în spirit ecologist a tinerei generaţii.

Campania naţională 'Plantăm fapte bune în Romania' a fost iniţiată de Asociaţia EcoAssist din Bucureşti coordonată de Liana Buzea, cea are a lansat şi binecunoscutul proiect “Let’s do it, Romania”. Obiectivul general al campaniei este împădurirea a cel puţin 300 de hectare în toată ţara, iar anul acesta prin mobilizarea a sute de voluntari au fost plantaţi deja câţiva zeci de mii de arbori în mai multe judeţe din ţară, printre care Argeş, Mureş, Satu Mare şi Timiş.

Cătălin Lazăr a precizat că motto-ul campaniei 'Plantăm fapte bune în România', este 'Plantăm un copac, plantăm o speranţă'.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.