ACTUALITATE 27 octombrie 2016

Campania „Luna cybersecurity” 2016 a ajuns la final

de Covasna Media | 271 vizualizări

Pe parcursul lunii octombrie poliţiştii au desfăşurat activităţi în cadrul campaniei ”Luna Cybersecurity”, scopul urmărit fiind de a-i informa pe tineri despre modalităţile de protecţie în mediul online.

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna în colaborare cu poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, dar şi cu sprijinul reprezentaţilor Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog – Covasna, au organizat şi desfăşurat sesiuni de informare a elevilor din şcolile generale şi liceele din judeţ. Temele abordate au fost siguranţa propriei persoane pe internet, mai ales pe reţelele de socializare, dar şi prevenirea pornografiei infantile, protecţia datelor cu caracter personal şi aspecte referitoare la comerţul on-line.

Astfel, peste 500 de elevi şi profesori din 13 unităţi de învăţământ din judeţ au luat parte la aceste activităţi care s-au derulat pe tot parcursul lunii, manifestând interes pentru informaţiile transmise de poliţişti.

Aceste activităţi au fost corelate campaniei desfăşurate la nivel european: European  Cyber Security Month, iar Programul şi-a propus implicarea elevilor, a dascălilor, a părinţilor şi a autorităţilor locale pentru o conştientizare temeinică a potenţialelor pericole lacare, mai ales copiii, sunt expuşi.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.