ACTUALITATE 8 iunie 2016

Campania I de vaccinare antirabică orală a vulpilor

de Covasna Media | 705 vizualizări

În perioada 19-30 mai 2016 a s-a desfășurat în județul Covasna campania I de vaccinare antirabică orală a vulpilor pe anul 2016. Premergător acestei acțiuni a fost realizată de către prestatorul de servicii plasarea în fiecare localitate a Afișelor de Informare respectiv Avertizare privitor la desfășurarea campaniei. De asemenea au fost realizate instruiri cu membrii Asociațiilor de Vânătoare și medicii veterinari oficiali din cadrul DSVSA.

Începând cu data de 26 aprilie 2016 s-a realizat distribuția aeriană a momelilor. Distribuția manuală a momelilor vaccinale s-a efectuat de către paznicii fondurilor de vânătoare sub supravegherea medicilor veterinari oficiali din cadrul DSVSA Covasna. În zonele unde nu s-a efectuat distribuția aeriană: în apropierea localităților, în apropierea luciilor mari de apă și a drumurilor intens circulate, momelile vaccinale au fost amplasate direct la vizuină și în locurile frecventate mai des de către vulpi la o distanță maximă de 500 de metri de localități.

Pe teritoriului județului au fost plasate 1.450 momeli vaccinale în 34 fonduri de vânătoare aparținând la 15 Asociații de Vânătoare. La 45 de zile de la finalizarea campaniei de vaccinare se va începe campania de recoltare a vulpilor prin împușcare în vederea stabilirii eficienței vaccinării. Cota de recoltă pentru campania I de vaccinare este de 75 exemplare de vulpi.

În ceea ce priveşte eficiența vaccinării antirabice orale a vulpilor prin distribuire aeriană și manuală este de menționat faptul că din luna ianuarie 2015 și până la 30 mai 2016 nu s-a înregistrat niciun caz de rabie silvatică în județ.

Director executiv DSVSA Covasna,

Dr. Sikó Barabási Sándor

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.