ACTUALITATE 24 aprilie 2019

Campania „Cycle to Work”, relansată cu prilejul Zilelor Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 681 vizualizări

Campania „Cycle to Work”, iniţiată de un grup de tineri din Sfântu Gheorghe care şi-au propus să determine cât mai multe persoane să renunţe la maşină şi să se deplaseze cu bicicletele la serviciu, va fi relansată la sfârşitul acestei luni, cu prilejul Zilelor oraşului.

„Noi suntem convinşi că mersul cu bicicleta este super tare, fiindcă este sănătos, protejează mediul, e rapid, nu aglomerează traficul şi pentru că pe două roţi poţi ajunge chiar şi în locurile inaccesibile cu maşina. Ne propunem încurajarea mersului cu bicicleta la serviciu în luna mai. Încercăm să fluidizăm traficul rutier şi să arătăm că este mult mai bine aşa. Participă şi tu la eveniment şi ajută-ne să mobilizăm cât mai multă lume! Vei fi surprins cât de simplu este şi vei dori să mergi cu bicicleta peste tot! (...) Nu eşti okay dacă nu alegi biţa? Nici vorbă! Dacă poţi, mergi cu biţa, altfel, dacă ai copii de transportat, saci de cumpărături de cărat sau greutăţile lumii pe umerii tăi şi nu le poţi rezolva decât cu maşina, nu te va judeca nimeni”, au scris aceştia pe pagina de promovare on-line a evenimentului.

Iniţiatorii „Cycle to Work” au făcut apel către comercianţi să susţină această mişcare, amenajând parcări pentru biciclete în faţa magazinelor sau oferind reduceri bicicliştilor.

Evenimentul de lansare a celei de-a treia ediţii a campaniei „Cycle to Work” va avea loc pe 30 aprilie, ora 7,30, în Piaţa centrală din Sfântu Gheorghe.

Promotorii mişcării consideră că primele două ediţii s-au bucurat de succes, câteva zeci de persoane alăturându-se zilnic acestei iniţiative.

Şi autorităţile locale şi-au propus să încurajeze mersul pe bicicletă şi mijloacele alternative de circulaţie, pentru a creşte nivelul de mobilitate urbană şi a reduce nivelul de poluare.

Printre planurile Primăriei Sfântu Gheorghe se numără extinderea reţelei de piste pentru biciclete, implementarea sistemului Bike Sharing şi achiziţionarea a 12 autobuze electrice pentru transportul public de călători.

De altfel, la lansarea ediţiei de anul trecut a participat şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a promis că municipalitatea va împrospăta marcajele pe pistele pentru biciclete şi va descuraja parcarea autovehiculelor pe aceste spaţii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.