ACTUALITATE 17 martie 2016

Cămine de bătrâni controlate de comisarii OPC Covasna

de Covasna Media | 115 vizualizări

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna a efectuat controale la două cămine de bătrâni din judeţ. În urma controalelor, autorităţile au descoperit că pe lista de meniu nu se specifică alergenii, dar şi produse expirate.

„Complexul medico-social pentru vârstnici, cu boli cronice din comuna Lemnia a fost sancţionat contravenţional cu suma de 4000 lei pentru produse expirate (carne 29 kg ) care se aflau în frigiderul unităţii, unitatea nefiind la prima abatere”, informează Protecţia Consumatorilor Covasna.

Comunicatul de presă spune, de asemenea, că „la căminele de bătrâni s-au mai efectuat controale şi în cursul lunii noiembrie 2015, astfel Căminul de bătrâni din mun. Sf. Gheorghe a fost sancţionat contravenţional cu suma de 6.000 lei pentru produse expirate, nerespectarea condiţiilor prescrise privind depozitarea alimentelor, lipsa verificării metrologice a cântarului folosit, lipsa gramajului la porţiile de mâncare, specificăm că în această unitate servesc masa şi bătrâni care nu sunt cazaţi în cămin, astfel la data controlului serveau masa 50 de persoane”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.