ACTUALITATE 22 februarie 2013

Calificare spectaculoasă pentru Steaua. Să vină Chelsea!

de Covasna Media | 100 vizualizări

Steaua a reuşit marea performanţă a şaisprezecimilor de finală ale Europa League. După ce a pierdut cu 0 la 2 la Amsterdam, liderul Ligii întâi a reuşit o întoarcere fantastică de situaţie la Bucureşti. S-au impus cu 2 la 0 şi apoi au câştigat la loviturile de departajare.

steaua 1

Ajax a început bine meciul de pe Arena Naţională şi a irosit prima mare şansă a partidei. Stelişti au cerut apoi o lovitură de pedeapsă la henţul în careu al lui Kolbeinn Sightorsson, dar arbitrul Paolo Tagliavento nu a dictat nimic.

Aceeaşi decizie a luat-o arbitrul italian şi la şutul lui Raul Rusescu, după lovitura liberă indirectă de la şase metru de poarta lui Kenneth Vermeer.

Steaua a deschis însă scorul spre finalul primei reprize. Iasmin Latovlevici a primit o pasă excelentă de la Vlad Chiricheş şi a lobat mingea peste portarul Ajaxului. În debutul reprizei secunde, Cristi Tănase a fost de două ori aproape de gol.

Mai întâi, şutul său a fost deviat periculos de brazilianul Leandro Tatu, iar apoi mingea trimisă de decarul stelist a ocolit poarta olandezilor. Tânărul Viktor Fischer le-a adus apoi aminte steliştilor că şi Ajax mai poate avea un cuvânt de spus.

Aproape imediat, însă, Adrian Popa a trimis în bara porţii oaspeţilor cu un şut de la 20 de metri. Autor al unui gol superb contra lui Molde, Vlad Chiricheş a mai reuşit o bijuterie.

Şutul său fantastic s-a oprit direct în vinclul porţii lui Vermeer şi a egalat scorul general. La 2 la 0, Ajax a trecut de două ori într-un minut pe lângă golul calificării.

Mai întâi Boerrigter a trimis cu capul în bară, iar la cornerul următor Ciprian Tătăruşanu a intervenit salvator. În prelungiri, cea mai mare ocazie a fost irosită de sudafricanul Serero, care a tras puţin pe lângă.

La loviturile de departajare, Lasse Schoene şi Nikolas Moisander au ratat pentru oaspeţi, iar execuţia lui Latovlevici a pecetluit calificarea steliştilor. În optimi, roş-albaştri vor întâlni pe Chelsea.

A doua echipă românească din 16-imile Europa League, CFR Cluj, a fost eliminată de Inter Milano cu scorul general de 5-0.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 9 ore, 30 minute

Concert Mozart

Acum 10 ore, 15 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.