ACTUALITATE 24 martie 2022

Câinii de la Adăpost îşi caută stăpâni în şcoli

de Covasna Media | 1101 vizualizări

Câinii de la adăpostul TEGA din Câmpul Frumos sunt prezentați în școlile din Sfântu Gheorghe și din împrejurimi – dar scopul nu este doar acela de a le găsi un nou stăpân. 

„Nu eutanasiem animalele sănătoase și blânde cât mai mult timp posibil, dar nu este o opțiune ca acestea să își trăiască viața în adăpost. Nu pot spune că nu se adoptă câini, dar doar pentru că porțile adăpostului sunt deschise nu înseamnă că suntem asaltaţi de cereri de adopţie. Dacă doritorii nu vin, mergem noi la ei: de aceea am luat câțiva câini pentru a îi prezenta la meciuri, de exemplu Sepsi-SIC și Sepsi OSK, și de aceea am abordat și școlile pentru a face demonstrații”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Conducerea TEGA a mai spus că există un interes foarte mare pentru câini în școli, copiii se bucură cu siguranță de ei și mai mulți părinți au depus deja cereri de adopție. În acest moment, în adăpost sunt 151 de câini, care sunt sterilizați și, în cazul în care sunt adoptați, li se aplică şi un cip. Bineînțeles, noul proprietar nu trebuie să aibă grija primelor vaccinări, iar adopția este gratuită. Puteți vizita adăpostul în weekend, chiar și pentru o plimbare cu câinele.

„În timpul vizitelor școlare, copiii au parte și de o prezentare despre comportamentul câinilor, rase și alte lucruri interesante, inclusiv elementele de bază pe care un viitor proprietar ar trebui să le cunoască”, a explicat managerul adăpostului, Balázsi Csaba.

TEGA intenționează să continue campania și va duce câțiva câini la orice școală doreşte, în urma unui acord prealabil. Cei interesați pot suna la numărul de telefon 0732 717 185 pentru mai multe informații.

TEGA S.A., Biroul de Presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 22 ore, 16 minute

Anunţ public

Acum 22 ore, 17 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.