ACTUALITATE 21 martie 2010

Cadrele didactice au ieşit în stradă

de Covasna Media | 440 vizualizări
Dascălii covăsneni şi-au cerut în faţa Prefecturii drepturile şi cel de-al 13-lea salariu 22mar2010-profesoriPeste 100 de salariaţi din sistemul de învăţământ covăsnean - cadre didactice şi personal auxiliar, au protestat vineri în faţa Prefecturii Covasna, cerându-şi drepturile salariale. Profesorii şi angajaţii din învăţământ au afişat pancarte prin care cereau să nu mai fie trataţi cu indiferenţă, să li se respecte munca şi să-şi primească cel de-al 13-lea salariu. Pe unele dintre pancartele afişate, profesorii au scris

Dascălii covăsneni şi-au cerut în faţa Prefecturii drepturile şi cel de-al 13-lea salariu

22mar2010-profesoriPeste 100 de salariaţi din sistemul de învăţământ covăsnean - cadre didactice şi personal auxiliar, au protestat vineri în faţa Prefecturii Covasna, cerându-şi drepturile salariale.

Profesorii şi angajaţii din învăţământ au afişat pancarte prin care cereau să nu mai fie trataţi cu indiferenţă, să li se respecte munca şi să-şi primească cel de-al 13-lea salariu. Pe unele dintre pancartele afişate, profesorii au scris „Viaţă de câine - viaţă de profesor”, „Cerem respectarea legilor” şi „Ne vrem drepturile!”. Înainte de a înainta la Prefectură lista cu revendicări, cadrele didactice au fluierat în semn de protest şi în speranţa de a fi auziţi de cineva.

„Cum e posibil ca judeţul Covasna să fie printre ultimele în care nu s-a virat încă al 13-lea salariu…? În Ialomiţa, pe 14 ianuarie a fost plătit acest salariu, iar pentru noi, cei din judeţul Covasna, nimeni nu oferă nicio soluţie - nici primăriile, nici Consiliul Judeţean, nici Prefectura. Sunt şcoli multe în care primarii nu plătesc naveta profesorilor, cadrele didactice plătesc pe drumuri 20% din salarii! Avem lege fermă, avem sentinţă definitivă şi irevocabilă, prin care am câştigat în favoarea unui număr de 15 navetişti, dreptul de a primi banii de navetă - s-au plătit cheltuieli de judecată, onorariu de avocat, s-au risipit 3.000 de lei în loc să se respecte legea. Cadrele didactice care predau în clase simultane au dreptul la sporuri, dar sunt directori şi contabili care nu respectă acest drept”, a declarat preşedintele SLI Covasna, Nagy Gabor.

Sindicatul Liber al Învăţământului (SLI) din judeţul Covasna a înaintat Prefecturii Covasna o listă de revendicări în care se sublinia că greva japoneză din 18 martie, ce a avut loc în toate unităţile de învăţământ afiliate la SLI, a fost motivată de neplata celui de-al 13-lea salariu, neplata navetei şi neplata sporului de predare simultană în unele şcoli din judeţ. Acestei liste i-au fost ataşate textul Referendumului pentru declanşarea grevei generale şi neîncheierea situaţiei la învăţământ şi comunicatul „Guvernul Boc continuă să ia măsuri aberante” , ambele susţinute la nivel naţional.

Monica Vajna

Teme articol: profesori protest salariu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.