Cabinet stomatologic şi o farmacie la Comandău în 2016
Joia trecută a avut loc la Comandău şedinţa extraordinară în teritoriu a Consiliului Judeţean Covasna, în cadrul căreia consilierii judeţeni au votat pentru acordarea Asociaţiei Clubul Sportiv Sepsi SIC a unei noi sume de 367.500 lei. Tot în cadrul acestei şedinţe, plenul CJ a votat alocarea sumei de 32 mii lei pentru Muzeul Naţional Secuiesc, sumă din care se va reabilita mecanismul ceasului din turnul clădirii galeriei de artă, aflată în centrul oraşului Sfântu Gheorghe.
Plenul a decis, de asemenea, alocarea unei noi sume de 3 milioane lei pentru continuarea lucrărilor de reabilitare pe tronsonul de drum Chilieni – Ozun – Bicfalău – limita judeţului Braşov.
Premergător şedinţei s-au discutat problemele ce vizează comuna Comandău, ocazie cu care localnicul Szuhánszky László a spus că este îmbucurător faptul că în ultimii 3-4 ani au fost realizate investiţii infrastructurale neaşteptate, referindu-se aici la alimentarea cu apă potabilă, asfaltarea drumurilor şi acoperirea drumurilor cu piatră cubică.
Anul acesta, tronsonul de drum Comandău-Covasna a provocat destul de multă agitație. Legat de aceasta, vicepreşedintele Henning László a declarat: „2015 a fost un an extrem de problematic: din cauza lucrărilor la sistemul de apă potabilă din Covasna, pe tronsonul menţionat s-au făcut multe săpături. Situaţia este şi mai complicată pentru că acest tronson de drum aparţine administrativ atât oraşului Covasna, cât şi comunei Comandău. Tocmai din acest motiv, la ultima şedinţă de plen a CJ, s-a votat repartizarea sumei de 350 mii lei, cu scopul ca oraşul Covasna să o utilizeze pentru întreţinerea acestui tronson. Reabilitarea majoră a drumului s-ar putea efectua doar cu finanţare din fonduri europene, deoarece valoarea investiţiei ar fi foarte mare”.
Managerul judeţului, Kovács Ödön, a afirmat că, până când nu se finalizează lucrările de alimentare cu apă potabilă la Covasna, autorităţile judeţene nu pot acorda ajutor financiar pentru reabilitarea, respectiv repararea substanţială a drumului, acesta fiind în proprietatea contractantului. Întreţinerea anuală a drumului costă aproximativ 250 mii lei, anul acesta a fost alocată o sumă cu 100 mii lei în plus, în vederea efectuării lucrărilor de întreţinere şi operare.
Primarul comunei Comandău, Kocsis Béla, solicită de la CJ Covasna 350 mii lei pentru anul viitor: din această sumă doresc să înfiinţeze un cabinet stomatologic şi o farmacie.
Preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat: „Anul viitor vom demola clădirile taberei care nu mai se mai pot folosi decât ca nişte surcele de aprins focul şi, în locul lor, vom construi unele moderne. Tabăra propriu-zisă este în proprietatea judeţului, iar terenul aparţine comunei Comandău. Tabăra se bucură de aprecierea multora şi o vom reabilita neapărat.”
Consiliul Judeţean Covasna
Biroul de presă