ACTUALITATE 23 septembrie 2009

Bursele Sfântu-Gheorghe, tot mai atractive pentru elevii din anii terminali

de Covasna Media | 570 vizualizări
[singlepic=358,400,200,,left]Tot mai mulţi tineri din municipiu sunt interesaţi de Bursele „Sfântu-Gheorghe”, proiect iniţiat de preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local (CL), Mădălin Guruianu. Potrivit acestuia, Primăria primeşte tot mai multe solicitări cu privire la informaţii despre burse, tinerii dorind să afle date cât mai complete despre tot ce ţine de obţinerea burselor, data limită a depunerii dosarelor în acest sens, la Primăria Sfântu Gheorghe, fiind 15

Tot mai mulţi tineri din municipiu sunt interesaţi de Bursele „Sfântu-Gheorghe”, proiect iniţiat de preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local (CL), Mădălin Guruianu. Potrivit acestuia, Primăria primeşte tot mai multe solicitări cu privire la informaţii despre burse, tinerii dorind să afle date cât mai complete despre tot ce ţine de obţinerea burselor, data limită a depunerii dosarelor în acest sens, la Primăria Sfântu Gheorghe, fiind 15 octombrie.

„Tinerii lucrează deja la dosarele pentru burse, actele necesare fiind copia după actul de identitate, diplomele obţinute, un CV şi o scrisoare de intenţie. Consider că suma de 2.000 de lei, cât valorează o bursă, nu e tocmai mică şi poate ajuta un tânăr aflat în anul terminal de liceu să se orienteze spre ce doreşte să facă mai departe”, a declarat, ieri, Mădălin Guruianu.

Acesta şi-a exprimat speranţa că acest gen de burse, prin care de fapt se arată aprecierea pentru tinerii cu voinţă şi talent, nu vor dispărea din Sfântu-Gheorghe, indiferent de schimbările care vor avea loc în cadrul Primăriei şi Consiliului Local.

Beneficiarii Burselor vor fi cinci elevi din anii terminali ai învăţământului liceal din Sfântu Gheorghe. Metodologia de acordare a burselor prevede conferirea acestora pe baza sumei celor trei medii generale obţinute în fiecare an din primii trei ani de liceu (clasa a IX-a, a Xa şi a XI-a), performanţelor exprimate prin obţinerea de premii la concursuri (conform unui punctaj clar de departajare a participanţilor la olimpiade judeţene, naţionale şi internaţionale, respectiv a premiilor obţinute în cadrul respectivelor competiţii). Vor fi punctate, de asemenea, calităţile organizatorice - fiecare implicare în organizarea unui proiect, a unui eveniment în cadrul ONG-urilor sau Consiliilor Elevilor. Punctajul final va rezulta prin adunarea punctajelor obţinute la criteriile de acordare a burselor, bursele urmând a fi obţinute de candidaţii care vor înregistra cel mai mare punctaj pe întreaga activitate depusă.

După încetarea primirii dosarelor pentru burse, pe data de 15 octombrie, numele câştigătorilor vor fi afişate la avizierul Primăriei şi pe site-ul CL, până în data de 15 noiembrie. După depunerea şi rezolvarea contestaţiilor – între 20 şi 25 noiembrie, decernarea celor cinci burse va avea loc în şedinţa ordinară a CL din luna decembrie. Comisia de acordare a burselor va fi formată din membrii comisiilor de Tineret şi Sport şi ai celei de Învăţământ, aceştia putând decide retragerea sau imputarea bursei acordate, în cazul în care se vor constata depuneri de acte false sau alte abateri grave.

Monica Rizea

Teme articol: Mădălin Guruianu burse
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.