ACTUALITATE 13 ianuarie 2015

Burse universitare în valoare totală de 100.000 de lei, oferite de CL Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 128 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe va acorda în acest an 25 de burse pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi aflaţi în ultimul an de studiu, alocând în acest scop suma de 100.000 de lei din bugetul local.

Consilierul local Mădălin Guruianu (PNL) a declarat că termenul limită pentru depunerea dosarelor la Primăria Sfântu Gheorghe este 23 ianuarie a.c.

Programul de burse a fost lansat anul trecut, când au fost alocaţi 75.000 de lei din bugetul local. Iniţiatorul programului, consilierul UDMR Zsigmond József, a declarat că aplicanţii trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Sfântu Gheorghe, să frecventeze cursuri universitare la zi oriunde în lume, într-o unitate de învăţământ recunoscută oficial de ţara respectivă, să nu fi împlinit 35 ani la data depunerii dosarului şi să se afle în faza de pregătire a tezei de licenţă, disertaţie sau doctorat. O altă condiţie este ca lucrările să fie axate pe subiecte legate de municipiul Sfântu Gheorghe sau judeţul Covasna, ori să poată fi transpuse în practică în zonă.

Bursele se vor acorda în perioada martie-iunie a.c, iar studenţii care îşi susţin licenţa vor primi 300 de lei, masteranzii 500 de lei, iar doctoranzii câte 1.000 de lei pe lună.

Bursele pentru studenţi vin în completarea programului de burse de excelenţă pentru elevii din ultimul an de liceu, instituit în urmă cu aproape şase ani de Consiliul Local Sfântu Gheorghe la propunerea consilierului Mădălin Guruianu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.