ACTUALITATE 20 iunie 2010

Bulz de 50 de metri, preparat în cinci minute şi jumătate la Turia

de Covasna Media | 839 vizualizări
Peste o mie de persoane au vizitat în acest week-end comuna Turia, unde cu ocazia Zilelor comunei au avut loc mai multe evenimente, dintre toate cel mai atractiv fiind prepararea unui bulz de 50 de metri. În acest an, Zilele comunei au fost presărate cu ploaie şi soare, asta nu i-a speriat însă pe organizatori sau vizitatori, care s-au bucurat de concursuri de gătit şi diverse alte manifestări menite să-i înveselească

Peste o mie de persoane au vizitat în acest week-end comuna Turia, unde cu ocazia Zilelor comunei au avut loc mai multe evenimente, dintre toate cel mai atractiv fiind prepararea unui bulz de 50 de metri. În acest an, Zilele comunei au fost presărate cu ploaie şi soare, asta nu i-a speriat însă pe organizatori sau vizitatori, care s-au bucurat de concursuri de gătit şi diverse alte manifestări menite să-i înveselească şi să-i relaxeze.

„A venit multă lume, a fost plin. Oamenii s-au bucurat de aceste zile iar noi am făcut din nou un bulz impresionant de 50 de metri. 84 de oameni vânjoşi şi sănătoşi au participat la prepararea bulzului - 67 de femei şi 17 bărbaţi au consumat 44 de kilograme de mălai, şase litri de ulei, patru kilograme de sare şi 50 de kilograme de brânză pentru a prepara un bulz delicios”, a declarat primarul comunei Turia, Daragus Attila.

Bulzul de 50 de metri a fost preparat duminică, în timp de 5 minute şi 30 de secunde, potrivit cronometrului.

În 2008, la Turia s-a preparat un bulz de 150 de metri, care a trimis comuna în Cartea Recordurilor. La acea dată, în jur de 300 de turieni au lucrat la prepararea bulzului, care a „înghiţit” 150 de kilograme de brânză şi 400 de kilograme de mălai.

Monica Vajna

Teme articol: record bulz Turia
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, 22 iunie 2010
S-a fiert mamaliga in 5 minute? Prepararea bulzului nu o reprezinta numai infasurarea straturilor de mamaliga si branza.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.