ACTUALITATE 30 decembrie 2019

Bugetul Spitalului Judeţean a fost reechilibrat pe final de an

de Covasna Media | 1467 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna a alocat 4 milioane de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe, suma integrală care a fost repartizată consiliului judeţean din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului. Cu această decizie bugetul Spitalului Judeţean a fost reechilibrat, fiind stinse toate creanţele.


"Pentru Consiliul Judeţean Covasna îmbunătăţirea calităţii asistenţei medicale este cea mai importantă misiune. Dezvoltăm continuu Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof', şi momentan derulăm mai multe proiecte europene şi naţionale, cum ar fi extinderea şi modernizarea UPU, construirea unui centru stroke şi spital TBC, heliport etc. Pe lângă acestea, este deosebit de important să asigurăm funcţionarea fără probleme a instituţiei, am plătit datoriile către furnizori şi am asigurat voucherele de vacanţă pentru personal" - a spus preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor. El a subliniat că spitalele aflate în subordinea administraţiilor judeţene şi locale se confruntă în mod constant cu dificultăţi privind asigurarea bugetului necesar pentru buna funcţionare din cauza finanţării centralizate şi haotice a sistemului sanitar.


"În vederea îmbunătăţirii situaţiei financiare a Spitalului Judeţean, în 2019, CJ Covasna a acordat de două ori asistenţă financiară de urgenţă în valoare de 1,5 de milioane lei, iar în decembrie a alocat suma de 500 mii lei pentru punerea în funcţiune a unor aparate medicale. Acum am reuşit să alocăm 4 milioane de lei pentru stingerea plăţilor restante atât către furnizorii de materiale sanitare şi de medicamente cât şi faţă de personalul angajat. Cu acest pas am reuşit să echilibrăm bugetul spitalului, îndeplinind angajamentele noastre" - a punctat preşedintele.


"Cu această sumă am plătit datoriile către furnizorii şi angajaţii noştri, am reuşit să stingem toate creanţele, aşa că începem noul an fără niciun leu datorie. Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" are peste 900 de angajaţi, vom putea asigura şi tichetele de vacanţă pentru că până acum nu am avut sursele financiare necesare" - a explicat Andras Nagy Robert, managerul Spitalului.


Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" are anual peste 100 de mii de consultaţii în cadrul policlinicii, peste 20 de mii de externări, şi aproape 10 mii de cazuri de spitalizare de zi. În anul 2019, pe lângă cheltuielile de funcţionare, Consiliul Judeţean Covasna a alocat din bugetul propriu 5,1 milioane de lei pentru cheltuieli de dezvoltare, iar 12,7 milioane de lei au fost asigurate tot pentru dezvoltarea serviciilor medicale, prin ministerul de resort.


Din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019 pentru unele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Covasna a fost repartizată în total suma de 28,6 milioane de lei, iar Consiliul Judeţean Covasna a beneficiat de 4 milioane de lei.


Biroul de presă al Consiliului Judeţean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.