ACTUALITATE 25 aprilie 2016

Bilanţul weekendului pentru jandarmii covăsneni

de Covasna Media | 749 vizualizări

În perioada 21-24 aprilie a.c., jandarmii covăsneni au asigurat măsurile de ordine cu ocazia manifestărilor cultural-artistice, sportive şi religioase în baza planului de măsuri pentru creşterea siguranţei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, după cum urmează:

1. La manifestările prilejuite de „Zilele municipiului Sfântu Gheorghe”, jandarmii au acţionat pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentelor prin monitorizarea tuturor activităţilor în vederea asigurării unui climat de siguranţă civică şi prevenirea oricăror acte de tulburare a ordinii publice. Dispozitivele de ordine publică au avut în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea producerii acestora.

S-au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.000 lei, pentru abateri de la Legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi Legea pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

2. În data de 23 aprilie, la Biserica ortodoxă ce poartă hramul Sfântului Gheorghe din municipiu au fost asigurate de către jandarmi măsurile de ordine prilejuite de Hramul Bisericii.

3. În ziua de 23 aprilie, între orele 09.00 – 11.00, la Biserica Ortodoxă, „Sfântul Gheorghe” din oraşul Întorsura Buzăului au fost asigurate măsurile de ordine prilejuite de Hramul Bisericii.

4. În ziua de 25 aprilie, la Sala Polivalentă din municipiul Tg. Secuiesc la meciul de futsal între echipele KSE Futsal Tg. Secuiesc şi Autobergamo Deva, în cadrul Campionatului Naţional de Futsal Liga I.

Aceste manifestări s-au desfăşurat în condiţii bune şi nu s-au înregistrat evenimente deosebite. Pe această cale, dorim să le mulţumim participanţilor şi organizatorilor pentru spiritul civic de care au dat dovadă la aceste manifestări.

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Teme articol: jandarmi bilant ordine
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.