ACTUALITATE 16 aprilie 2021

Bilanțul SJU din martie: 2.111 urgențe, peste 8.150 de consultații în Policlinică

de Daniela Luca | 742 vizualizări

„Vedem din ce în ce mai mult nerespectarea de către populație a măsurilor de protecție”

Statistica Spitalului Județean de Urgență „dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe arată că în luna martie au fost înregistrate 2.111 prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe, dar și alte 8.151 de consultații la Policlinică. Cifrele sunt mai mari decât cele înregistrate cu o lună înainte (aproape 1.800 de prezentări la Urgențe și aproape 7.000 de consultații). 

Dintre pacienții care au ajuns la UPU luna trecută, 320 au fost copii, cu 33 mai mulți decât în luna februarie. 

„La consultațiile de ambulatoriu, respectiv la internările de spitalizare observăm față de lunile precedente o creștere nu semnificativă, dar observabilă. Am efectuat în ambulatoriu, în Policlinica spitalului, în luna martie 8.151 de consultații, respectiv ca și spitalizare continuă, 1.016 cazuri au fost externate în această perioadă”, a declarat într-o conferință de presă, managerul spitalului județean, András-Nagy Róbert.

La secția de ATI au fost internați luna trecută 104 pacienți, iar 50 dintre cazuri au fost de COVID-19, cu 24 mai multe decât în luna februarie. Această creștere este o particularitate a valului trei, a precizat managerul SJU.

Tot în luna martie, au fost efectuate și 251 de intervenții chirurgicale și au avut loc 71 de nașteri. 

Datele furnizate de spital mai arată și că în laboratorul spitalului au fost efectuate în luna precedentă 1.845 de teste RT PCR. 

„În afară de spitalul nostru mai sunt spitalizați în spitalele din Târgu Secuiesc, respectiv din Covasna aproape 70 de pacienți, tot cu diagnosticul de COVID-19, dar cu simptomatologie mai puțin semnificativă, dar tot sunt spitalizați și necesită tratament spitalicesc. Este cazul să ne gândim noi ca și locuitori ai acestui județ că ar trebui să avem o responsabilitate mai mare.  (...) Vedem din ce în ce mai mult nerespectarea de către populație a măsurilor de protecție și știm că este un lucru mult prea mult mediatizat, dar face parte din acele posibile soluții de a minimiza evoluția acestei crize și în județul nostru și până la urmă acesta este interesul comun”, a mai spus András-Nagy Róbert. 

Numărul de pacienți confirmați cu boala COVID-19 internați în spitalul de la Sfântu Gheorghe, potrivit datelor furnizate miercuri, era de 83. Pe lângă aceștia, mai erau internate alte 6 persoane suspecte de infecția cu SARS-COV-2. La Terapie Intensivă erau miercuri 12 pacienți. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.