ACTUALITATE 14 iulie 2009

Bilanţul inundaţiilor: 1000 de gospodării afectate

de Covasna Media | 513 vizualizări
Aproape 1.000 de gospodării din 17 judeţe şi din Capitală au fost afectate de ploile abundente din ultimele 24 de ore. Traficul rutier pe mai multe drumuri naţionale, dar şi pe Transfăgărăşan a fost blocat temporar din cauza alunecărilor de teren sau aluviunilor. Pentru remedierea situaţiei au intervenit aproape 2.000 de persoane. Cele mai mari probleme au fost în judeţele Constanţa, Dâmboviţa şi Sibiu. În total, în cele trei judeţe au fost afectate peste 600

Aproape 1.000 de gospodării din 17 judeţe şi din Capitală au fost afectate de ploile abundente din ultimele 24 de ore. Traficul rutier pe mai multe drumuri naţionale, dar şi pe Transfăgărăşan a fost blocat temporar din cauza alunecărilor de teren sau aluviunilor. Pentru remedierea situaţiei au intervenit aproape 2.000 de persoane. Cele mai mari probleme au fost în judeţele Constanţa, Dâmboviţa şi Sibiu. În total, în cele trei judeţe au fost afectate peste 600 de gospodării. La Braşov, un cartier a fost lovit puternic de viitură. 20 de curţi au fost acoperite de ape, iar 10 beciuri au fost inundate. Pe plajele din judeţul Constanţa, craterele formate în urma şuvoaielor au atins 70 de centimetri, iar in unele zone apa a maturat nisipul până a ajuns la piatră.

În judeţul Sibiu au fost afectate 97 de gospodării. După câteva ore de ploaie neîntreruptă, apa a inundat curţile şi casele oamenilor.

Ploile au creat probleme şi pe Transfăgărăşan. Circulaţia pe DN 7C, în zona Bâlea Cascadă, a fost blocată mai bine de două ore, din cauza scurgerilor de pe versanţi. Probleme au fost şi în judeţul Ilfov, unde au fost afectate 39 de gospodării. În Prahova, inundaţiile au lovit 12 gospodării, în timp ce în Dolj 22 de gospodării sunt sub ape.

Capitala a fost şi ea aproape paralizată de precipitaţii. 160 de gospodării au fost afectate, iar cele mai mari probleme au fost în cartierul Berceni, unde 32 de străzi au fost inundate. Pentru remedierea situaţiei, liderii coaliţiei de guvernământ au cerut Ministerului de Finanţe să găsească rapid fonduri pentru refacerea digurilor afectate de inundaţii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.