ACTUALITATE 15 ianuarie 2013

2012 – un an bun în combaterea evaziunii fiscale din judeţ

de Covasna Media | 76 vizualizări

Bilanț la Serviciul de Investigare a Fraudelor CovasnaAnul 2012 a fost unul de succes în ceea ce privește combaterea evaziunii fiscale în domeniul produselor din tutun și alcool – susțin lucrătorii de la către lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor Covasna. Potrivit spuselor șefului acestui serviciu, Ciprian Paic, în cursul anului trecut polițiștii au confiscat aproape 340 de mii de ţigarete, aproape 150 de tone de tutun, peste 4.800 de litri de alcool, 3 autoturisme, 49 maşini de roluit țigări şi alte bunuri în valoare de 8.901 lei.

„Consider că polițiștii și-au făcut treaba în 2012. Am prins mai multe persoane care au prejudiciat statul și pe care am fi vrut să îi vedem închiși. Cu toate acestea legea este permisivă cu ei, dacă plătesc contravaloarea prejudiciului, sunt liberi” – a declarat Ciprian Paic.

Prejudiciul total creat bugetului statului a fost estimat în sumă de 762.154 de lei, din care lucrătorii de poliţie au reuşit recuperarea a cca. 35-40%, aplicarea sechestrului asigurător pe bunuri mobile sau imobile aparţinând persoanelor învinuite/inculpate, respectiv prin plata contravalorii accizei produselor de contrabandă  confiscate, în sumă de peste 160.000 de lei.

Șeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Covasna spune că ar mai avea nevoie de câțiva angajați la această secție pentru că dosarele sunt foarte stufoase, în cazul fiecărui caz polițiștii trebuind să răsfoiască și să citească mii de pagini de documente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.