ACTUALITATE 26 martie 2019

Bike sharing la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 666 vizualizări

Sistemul automat de închiriere a bicicletelor va funcționa pe baza unor carduri

În scopul reducerii poluării și a creșterii mobilității urbane, Primăria Sfântu Gheorghe va implementa un sistem de bike sharing. Sistemul automat de închiriere a bicicletelor prevede achiziționarea a 230 de biciclete inteligente mecanice, a șase triciclete pentru persoane vârstnice și șase pentru persoane cu dizabilități, dar și amenajarea a 18 zone pentru parcarea bicicletelor, precum și a patru stații de depanare.

„Acest proiect se încadrează tot în Programul Operațional Regional, Axa 4. El este pe ultimul loc, dar nu considerăm că este un proiect de neglijat. Esența este că atât pentru locuitorii din municipiului Sfântu Gheorghe, cât și pentru cei care vizitează orașul nostru, să avem o posibilitate conformă cu mediul pentru a asigura transportul. Asta înseamnă amenajarea a 18 zone în care să se parcheze aceste biciclete inteligente. Dorim să-i stimulăm pe cei care merg la școală sau merg la serviciu, sau sunt turiști, pe traseele mai scurte să folosească biciclete și nu alte vehicule”, a declarat luni, 25 martie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Acesta a mai adăugat că bicicletele vor putea fi închiriate pe baza unor carduri, care vor putea fi cumpărate asemenea biletelor pentru transportul public de călători.  

Așadar, se dorește ca la nivelul municipiului să se implementeze un număr de 17 stații simple, 18 terminale, 230 de biciclete inteligente mecanice, șase triciclete pentru persoane vârstnice, șase pentru persoane cu dizabilități și patru stații de depanare.

Durata de realizare a proiectului tehnic este de trei luni, realizarea execuției lucrărilor se va face în 10 luni, iar valoarea investiției ar urma să fie de 5,9 milioane de lei, inclusiv TVA.

Prin acest proiect se dorește, printre altele, diminuarea zgomotului urban, diminuarea cheltuielilor de deplasare și a timpului petrecut în ambuteiajele urbane, dar și descongestionarea traficului din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.