ACTUALITATE 9 mai 2022

Bijuteriile pe două roți, din nou în paradă la Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 902 vizualizări

Peste 200 de motocicliști pe aproape 150 de motociclete au luat parte sâmbătă, 7 mai a.c., la parada motocicliștilor din cadrul campaniei „Atenție la motocicliști!“, organizată de Asociația Free Adventurer Bikers din Sfântu Gheorghe. Aceasta a ajuns la a 6-a ediție.

Scopul acestui eveniment este să atragă atenția conducătorilor auto asupra faptului că și motocicliștii există în trafic.

„Probabilitatea ca noi, motocicliștii, să suferim accidente grave este mai mare. Suntem mai expuși. De aceea apelăm la răbdare, respect și întelegere din partea șoferilor“, ne-a declarat Szánthó Zoltán, reprezentantul asociației Free Adventurer Bikers.

Participanții și-au dat întâlnire în fața fostului hotel Bodoc din oraș, la ora 10:30.

Aici, înainte de defilarea prin oraș de la ora 12:00, ei au luat parte și la un curs de prim ajutor, oferit de reprezentanți ai Asociației Salvatore. În cadrul acestuia, motocicliștilor li s-a reamintit faptul că, în cazul unui accident, casca moto nu se dă jos decât după luarea măsurilor de siguranță. 

„Dacă victima este conștientă, atunci nu îndepărtăm casca, ci numai și numai în situația în care este inconștientă și trebuie începute manevrele de resuscitare“, au spus reprezentanții asociației, care au arătat și cum se realizează o resuscitare cardio-pulmonară. Ei au atras atenția asupra eventualelor pericole din trafic, unde grija față de pietoni, mașini sau alte motociclete angajate în traficul rutier trebuie sporită.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Makkai Péter, cunoscut motociclist, preot și umanist, i-a îndemnat pe cei prezenți la un moment de rugăciune pentru solidaritate în rândul participanților la trafic. Totodată, acesta a atras atenția asupra conduitei preventive în trafic.

Defilarea a început la ora 12, iar după parada spectaculoasă pe străzile din oraș, motocicliștii au fost așteptați la Casa Iris, cu fasole și ciolan la ceaun.

Cu ocazia campaniei „Atenție la motocicliști!“, în paralel, organizatorii au continuat demersul pentru strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui leagăn pentru copiii cu dizabilități. Acesta costă 16.000 de lei, din care s-au strâns până acum aproape 40%. Leagănul va fi amplasat în parcul central din Sfântu Gheorghe. 

Cei care doresc să se alăture și să ajute la cumpărarea leagănului pot dona în contul Asociației Free Adventurer Bikers, cu mențiunea „leagăn scaun rulant pentru Sfântu Gheorghe” (Cont: IBAN RO64 RNCB 0124 1586 5941 0001/ CUI: 39055710).

Cea mai renumită și spectaculoasă activitate, la care asociația Free Adventurer Bikers este partener, este parada de Moș Nicolae, când zeci de motocicliști se costumează, își decorează motocicletele și ies pe străzile din orașele Sfântu Gheorghe și Covasna să împartă cadouri copiilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.