ACTUALITATE 22 ianuarie 2015

Bijuterii fantezie

de Covasna Media | 668 vizualizări

Bijuteriile fantezie sunt acele accesorii cu care îţi scoţi în evidenţă stilul personal şi feminitatea. Le poţi purta oriunde şi oricând, fiind practice, accesibile şi fashion. În timpul secolului al XVIII-lea, bijuteriile au început să fie create din bucăţi de sticlă ieftină iar în secolul al XIX-lea au intrat pe piaţă bijuteriile fantezie (false), din materiale semipreţioase. Cererea acestui tip de bijuterii a coincis cu era maşinilor şi revoluţia industrială. Femeile din toate clasele sociale, chiar şi femeile din clasa muncitoare, au avut şansa de a avea o mică bijuterie fantezie. Ele au fost lansate la începutul secolului trecut, de celebra Coco Chanel. Modelele de astăzi reflectă o gamă largă de influenţe împrumutând în mod liber din toate epocile anterioare.

Poate chiar fără să vrem, acestea descriu o parte a personalităţii noastre. În funcţie de dimensiunea şi stilul acestora, ceilalţi îşi pot face o părere despre ceea ce suntem cu adevărat. Astfel, persoanele care aleg bijuterii discrete sunt de obicei oameni obişnuiţi, care nu doresc să iasă în evidenţă. Aceste persoane aleg coliere fine, la baza gâtului şi inele mici. Ele sunt persoane sensibile, atente cu cei din jur, pe care nu doresc să îi inoportuneze cu ceva.

În antiteză cu ei sunt cei care preferă colierele XXL şi inelele impozante. Interesul lor este de a fi în centrul atenţiei şi de a nu trece neobservate. De aceea alegerea unei bijuterii este foarte importantă, întrucât ea reprezintă unul dintre primele lucruri care spune ceva despre noi. A purta bijuterii fantezie când şi cum trebuie este o artă, un semn de distincţie şi nobleţe sufletească, nu sunt doar un mijloc de înfrumuseţare, ci mai ales un mod de afirmare a propriei personalităţi. Modul în care ne alegem accesoriile reflectă un mod de gândire, un mod de a privi viaţa!

Astăzi vom învăţa să ne facem singure brăţări. Pentru aceasta avem nevoie de sârmă de memorie; cleşti; foarte multe feluri de mărgele, de aceeaşi culoare dar diferite ca material sau mărgele de culori diferite.

Cu ajutorul cleştilor realizăm o buclă dublă la unul din capetele sârmei de memorie, pentru ca mărgelele să nu iasă în timp ce le înşiruim. Odată realizată bucla, ne înarmăm cu răbdare şi începem să punem mărgele pe sârmă. Avem imaginaţia de a ne juca atât cu formele cât şi cu culorile. De asemenea, tot noi vom decide lungimea sârmei, în funcţie de cât de bogată şi încărcată dorim să fie brăţara. După ce am terminat de înşirat mărgelele, facem şi la celălalt capăt al sârmei o buclă dublă, pentru a nu pierde mărgelele. Cine nu are sârmă de memorie, poate folosi gută elastică la crearea brăţărilor.

Pentru colaborări sau întrebări nu ezitaţi să mă contactaţi la adresa de e-mail cohavit88@yahoo.com sau pe facebook (Prinţesă mică) şi nu uitaţi, bijuteriile purtate ne dezvăluie caracterul!

Spor la creat!

(Diana Borboly)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.