ACTUALITATE 2 august 2009

Biblioteca fără rafturi

de Covasna Media | 674 vizualizări
Din cauza unei ordonanţe, conducerea Bibliotecii Judeţene nu poate să achiziţioneze rafturi în condiţiile în care are peste 30.000 de cărţi depozitate în cutii

Biblioteca Judeţeană Covasna nu poate amenaja un fond de carte de peste 30.000 de volume primite dintr-o donaţie elveţiană, din cauza unei ordonanţe care împiedică achiziţionarea de mobilier, respectiv de rafturi. Potrivit directorului Bibliotecii, Szonda Szabolcs, instituţia a primit anul trecut o donaţie de carte din Elveţia, care numără între 30 şi 35.000 de volume, dar nu au moblier pentru a pune

Din cauza unei ordonanţe, conducerea Bibliotecii Judeţene nu poate să achiziţioneze rafturi în condiţiile în care are peste 30.000 de cărţi depozitate în cutii

Biblioteca Judeţeană Covasna nu poate amenaja un fond de carte de peste 30.000 de volume primite dintr-o donaţie elveţiană, din cauza unei ordonanţe care împiedică achiziţionarea de mobilier, respectiv de rafturi.

Potrivit directorului Bibliotecii, Szonda Szabolcs, instituţia a primit anul trecut o donaţie de carte din Elveţia, care numără între 30 şi 35.000 de volume, dar nu au moblier pentru a pune în valoare cărţile.

„Pentru noi mobilierul este instrument de lucru, dar nu este considerat aşa, este considerat mobilier şi nu avem posibilitatea să-l achiziţionăm. Ne-am gândit să facem proiecte, să atragem sponsori sau prin organizare internă să achiziţionăm cumva rafturile”, a spus Szonda.

Cărţile ar urma să fie amenajate în fostul sediu al UDMR Covasna care ocupa patru săli din incinta clădirii Bibliotecii, şi care s-au eliberat odată cu mutarea Uniunii în alt imobil. În încăperile rămase libere, conducerea instituţiei de cultură a făcut zugrăveli şi a recondiţionat podeaua, spunând că pentru început ar fi bine ca măcar una dintre săli, cea de dimensiuni mai mari, să poată fi umplută cu rafturi, profitându-se de tavanul înalt.

Directorul Bibliotecii a explicat că dacă s-ar amenaja rafturi în sistem de galerie, din metal, suma de care ar avea nevoie pentru această sală ar fi de aproximativ 12.000 de lei, iar pe rafturi ar încăpea 7-8.000 de volume din donaţia elveţiană.

„Pentru început ar fi de ajuns măcar pentru o colecţie de bază şi vedem apoi cu restul”, a mai spus Szonda.

În cele patru săli, conducerea instituţiei doreşte să amenajeze o bibliotecă de limbă străină - engleză, franceză, italiană - cărţi care se regăsesc în fondul de carte donat din Elveţia anul trecut. Potrivit lui Szonda Szablocs, dacă ar reuşi să amenajeze această secţie ea ar reprezenta şi un punct de atracţie turistică, în sensul turismului cultural, şi ar putea fi accesată de turişii străini care vin în vizită în oraş.

Până la rezolvarea problemei, cele peste 30.000 de volume au fost depozitate în mai multe cutii din carton, într-una din încăperile Bibliotecii.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.