ACTUALITATE 7 iulie 2009

Bianca Dragomir, de la Clubul de Debate din Sfântu Gheorghe, a ajuns în semifinală la Istanbul Yeditepe Open

de Covasna Media | 546 vizualizări

Între 25-30 iunie s-a desfăşurat Istanbul Yeditepe Open - un turneu de dezbateri la care au luat parte debateri din Marea Britanie, Franța, Germania, Turcia, Irlanda, Qatar, Israel, Olanda sau România. Printre reprezentanţii ţării noastre s-a numărat şi Bianca Dragomir, de la Clubul de Debate din Sfântu Gheorghe.

„Am jucat 7 runde, apoi sferturile de finală şi semifinalele, unde ne-am şi oprit. Dintre temele dezbătute: O femeie liberă nu poartă burka (tema din semifinală), Genocidul ar trebui să poată fi judecat în orice altă ţară decât cea în care s-a petrecut (în sferturile de finală), Ierusalimul ar trebui să fie sub administraţia Naţiunilor Unite, Femeile din ţările dezvoltate nu ar trebui să le plătească pe cele din lumea a treia să fie mame surogat, Politicienii nu ar trebui să deţină trusturi media ş.a. Au fost 9 meciuri în care am simţit că devenim din ce în ce mai competitivi, că avem discursuri într-o engleză din ce în ce mai bună, la fel cu a adversarilor noştri de la Cambridge, Cardiff sau Science Politique, că învăţăm din greşelile din meciurile trecute ceva ce ne va ajuta în dezbaterea următoare. Am avut parte de competiţie serioasă şi de un arbitraj excelent, şi toate astea într-o atmosferă destul de relaxată (...)”, spune Bianca Dragomir despre experienţa din Turcia.

Bianca Dragomir şi Radu Cotarcea, foşti campioni naţionali de debate, vor reprezenta Clubul din Sfântu Gheorghe, în cadrul echipei României la competiţia europeană de debate din acest an, de la Newcastle, în Anglia.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.