ACTUALITATE 11 decembrie 2016

„Betleem Live” – de Crăciun, în faţa unei biserici din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 321 vizualizări

Membrii Serviciului de Ajutor Maltez (SAM) Covasna vor prezenta în Ajunul Crăciunului spectacolul „Betleem Live”, care va reconstitui scena naşterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Reprezentantul Serviciului de Ajutor Maltez Tischler Ferenc a declarat că spectacolul, unul cu oameni şi animale, face parte dintr-un program mai amplu derulat în preajma Crăciunului, prin care membrii organizaţiei încearcă să aducă în comunitate atmosfera acestei sărbători creştine.

Tischler Ferenc a mai spus că membrii Serviciului de Ajutor Maltez vor fi implicaţi şi în diverse acţiuni caritabile pentru familii nevoiaşe, bătrâni şi persoane fără adăpost.

„Avem o grămadă de proiecte cu tradiţie pe care le derulăm în preajma sărbătorilor şi aş începe cu bătrânii. Încercăm să ajungem la cei care nu au familie, la cei la care nu vine nimeni pentru a le aduce în case atmosfera de Crăciun. Pentru ei, copiii vor confecţiona mici obiecte decorative şi, cu ajutorul sponsorilor, le vom duce şi pachete cu alimente. În seara de Crăciun, vom fi prezenţi în faţa unei biserici din Sfântu Gheorghe cu sceneta 'Betleem Live', cu personaje îmbrăcate ca pe vremea naşterii Domnului, cu animale vii. (...) De asemenea, vrem să oferim o masă caldă de Crăciun persoanelor fără adăpost. (...) Pentru 'oamenii străzii' am pregătit şi 'cursa cu ceai cald', care va funcţiona pe durata iernii şi, atunci când va fi foarte frig afară, vom merge la ei cu ceai cald şi cu cozonac sau cu altceva de mâncare. În mod sigur, 'cursa cu ceai' va ieşi pe stradă de Crăciun şi de Revelion”, a declarat Tischler Ferenc.

Potrivit acestuia, Serviciul de Ajutor Maltez are aproape 1200 de voluntari în toată ţara, dintre care 140 în judeţul Covasna, printre aceştia din urmă se numărându-se 70 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani, precum şi o fetiţă de numai patru ani.

„Putem spune că Serviciul din Sfântu Gheorghe este cel mai puternic din ţară, avem cei mai mulţi voluntari, printre ei şi o fetiţă de patru ani, Bajcsi Biborka, ai cărei părinţi sunt maltezi, ambii fiind de foarte mult timp în organizaţia noastră. Desigur, copiii ne ajută, mai aduc şi colegi de clasă, iar în primii ani, încercăm să îi învăţăm, să le transmitem spiritul maltez prin joc, iar pe măsură ce cresc sunt implicaţi în tot felul de activităţi, iar apoi ei îşi aleg unde vor să activeze - în programele cu bătrânii, cu copiii, cu oamenii străzii etc.”, a mai spus Tischler Ferenc.

Bajcsi Biborka a primit luna aceasta premiul „Cel mai tânăr voluntar” din judeţul Covasna, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a „Balului voluntariatului”, organizat la Sfântu Gheorghe de Centrul de voluntariat HITI.

 

Teme articol: Serviciul Maltez betleem
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.