ACTUALITATE 1 februarie 2013

BCR pune comision la plata facturilor la ghişeu. Gratis se poate doar la automat

de Covasna Media | 59 vizualizări

Banca Comercială Română, cea mai mare bancă din România după active şi număr de unităţi, taxează plata facturilor la ghişeu de astăzi, 1 februarie. Plata la automate rămâne fără comision.

bcr facturi ghiseu comisioane

BCR pune un comision de 4 lei pentru achitarea facturilor la ghişeu (8 lei pentru cei care nu sunt clienţi BCR). Clienţii sunt îndrumaţi de către funcţionarii BCR să achite facturile la ghişeele automate, operaţiuni pentru care banca nu percepe comision.

Automatele citesc codul de bare aferent facturii (de electricitate, gaze, telefonie etc.) şi clientul introduce suma cash în aparat. Pot fi efectuate astfel şi plăţi parţiale ale facturilor. Automatul nu dă rest - eventualele sume plătite în plus merg în contul furnizorului de servicii şi se scad din facturile viitoare. De asemenea, nu se poate plăti cu cardul, aşa că atenţie la comisioanele de retragere numerar.

Pleacă angajaţii, au venit roboţii

BCR a instalat 400 de automate în toată ţara anul trecut (pe care a cheltuit 2 milioane de euro) şi a început un proces de restructurare a reţelei de unităţi şi a personalului.

Banca va disponibiliza 1.600 de salariaţi în următoarele 12-18 luni şi va închide peste 60 de sucursale neprofitabile (din 622 de unităţi retail), astfel că cei 7.500 de angajaţi care vor mai rămâne în bancă vor fi mult mai puţin ocupaţi cu încasarea facturilor şi mai mult cu alte servicii bancare – acordarea de credite, de exemplu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.