ACTUALITATE 7 iulie 2014

Bazinul mare de la ştrand va fi reabilitat

de Agerpres | 157 vizualizări

Bazinul mare de înot din incinta ştrandului municipal din Sfântu Gheorghe va fi reabilitat,printr-o investiţie de circa 850.000 de lei din bugetul local.

Potrivit documentaţiei de avizare a lucrărilor, aprobată luni în cadrul şedinţei Consiliului local, bazinul în lungime de 50 de metri va fi impermeabilizat cu o membrană din PVC armat, tratată împotriva formării microorganismelor (ciuperci, bacterii, spori), rezistentă la influenţa razelor solare, la schimbările de temperatură şi la produsele chimice folosite la tratarea apei. Proiectul include, de asemenea, amenajarea spaţiilor verzi din jurul bazinului şi refacerea duşurilor exterioare.

Bazinul construit în anul 1980 s-a degradat în timp, chiar dacă a mai beneficiat de lucrări de întreţinere, iar la ora actuală înregistrează pierderi însemnate de apă. Specialiştii au estimat că lucrările de reabilitare a bazinului vor costa în jur de 850.000 de lei şi se vor finaliza în decurs de şase luni de la închiderea sezonului estival.

Primăria Sfântu Gheorghe a investit până acum patru milioane de lei din bugetul local pentru modernizarea ştrandului municipal, care a fost redeschis luna trecută. Proiectul de modernizare a inclus, printre altele, realizarea unui mini aquaparc, respectiv montarea unor tobogane cu cascade şi valuri de apă.

Înainte de demararea acestui proiect, autorităţile locale au realizat un sondaj de opinie în rândul cetăţenilor supunând dezbaterii două proiecte - unul care prevedea reabilitarea ştrandului fără a-i aduce prea multe modificări şi altul care viza construirea unui parc acvatic, cu trei bazine şi tobogane cu apă. Dilema autorităţilor în legătură cu alegerea uneia dintre cele două variante a fost cu atât mai mare cu cât reabilitarea ştrandului necesita o investiţie mai mică, dar costuri de întreţinere mai ridicate, în timp ce reconstrucţia presupunea bani mai mulţi, însă costuri de exploatare reduse. La sondaj au răspuns peste 1.300 de cetăţeni, iar aproximativ 87% s-au declarat în favoarea construirii parcului acvatic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.