ACTUALITATE 29 septembrie 2023

Bazinul de la Șugaș Băi va fi desființat

de Daniela Luca | 1625 vizualizări

Bazinul de la Șugaș Băi, care se află de ani de zile în stare avansată de degradare, va fi acoperit cu piatră spartă, iar locul va fi asfaltat, se arată într-un proiect de hotărâre aprobat joi, 28 septembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Sfântu Gheorghe. În locul acestuia va fi amenajat un centru de vizitare care va oferi turiștilor și localnicilor oportunitatea de a descoperi frumusețea și bogăția naturii din zonă.

Autoritățile își propun astfel să pună în valoare terenul nefolosit și să stimuleze dezvoltarea turismului în zonă.

„Bazinul din stațiunea Șugaș Băi nu este funcțional și nu ne putem închipui ca în condițiile reglementărilor actuale din sănătatea publică să îl putem pune în funcțiune ca ștrand sau bazin de înot. Din acest motiv dorim să desființăm acest bazin și am și găsit un scop în care am putea să folosim terenul care în urma desființării va fi amenajat. Asociația Vadon dispune de o clădire din lemn demontabilă pe care a comandat-o și utilizat-o la o expoziție de vânătoare din care se poate amenaja un centru de vizitare care va prezenta fauna, flora și toate lucrurile care prezintă interes pentru turiști în zona Șugaș Băi. Lucrarea a fost evaluată prin proiectul anexat la 161.126 de lei, cu TVA”, a spus, în cadrul ședinței, viceprimarul Toth-Birtan Csaba.

Clădirea va rămâne în proprietatea Asociației Vadon, ne-a explicat viceprimarul. Asociația va avea responsabilitatea de a furniza materialele audiovizuale necesare și de a asigura funcționarea acestui centru, iar municipalitatea va pune la dispoziție doar terenul pentru amplasarea construcției. Lucrările vor dura două luni, se mai arată în proiectul aprobat joi.

Foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.