ACTUALITATE 7 iulie 2021

Baza de înot şi o şcoală din Sfântu Gheorghe vor fi reabilitate termic cu fonduri norvegiene

de Agerpres | 816 vizualizări

Baza de înot din Sfântu Gheorghe şi o unitate de învăţământ din municipiu vor fi reabilitate termic şi eficientizate energetic printr-un proiect cofinanţat din fonduri norvegiene, informează reprezentanţii Primăriei.

Proiectul, care se va derula în parteneriat cu Ostfold University College din Norvegia, vizează termoizolarea exterioară a clădirilor, schimbarea tâmplăriei externe, reabilitarea sau schimbarea acoperişurilor, modernizarea instalaţiilor termice şi a reţelei electrice.

„Prin investiţia propusă va rezulta o scădere cu 82% a consumului de energie şi cu 78% a emisiilor de carbon la cele două clădiri publice, respectiv Şcoala Generală 'Varadi Jozsef' şi baza de înot din oraş, administrată de SC Sepsi Rekreativ SA. Confortul interior va fi îmbunătăţit semnificativ, clădirile vor îndeplini cerinţele de sustenabilitate din punct de vedere al mediului şi, nu în ultimul rând, vor scuti bugetul municipalităţii de o povară financiară însemnată, iar economisirea realizată în acest fel poate fi utilizată în alte scopuri”, se arată într-un comunicat de presă, postat pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Valoarea estimată a investiţiei se cifrează la 2,246 milioane euro, din care finanţarea nerambursabilă este de 1,8 milioane euro, diferenţa urmând să fie acoperită de municipalitate din bugetul local.

„În momentul de faţă este în curs contractarea serviciilor de elaborare/actualizare a Documentaţiilor de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie, aferente celor două clădiri, după care urmează demararea procedurii de achiziţie publică pentru proiectele tehnice. Lucrările propriu-zise vor fi demarate în primăvara anului viitor, termenul de finalizare al lucrărilor de modernizare fiind sfârşitul anului 2023”, precizează reprezentanţii Primăriei.

Proiectul „Emisii reduse cu eficienţă ridicată şi durabilă în clădiri publice cheie din Sfântu Gheorghe” este finanţat prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021, în cadrul programului RO - Energie pentru domeniul Energiei Regenerabile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.