ACTUALITATE 6 aprilie 2017

Bătrână de 84 de ani din Sfântu Gheorghe, înşelată telefonic

de Covasna Media | 994 vizualizări

Miercuri dimineață, la Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe s-a prezentat o femeie în vârstă de 84 de ani, care a reclamat faptul că ar fi fost victima unei înșelăciuni.

Din primele verificări s-a stabilit că în cursul zilei de marți, victima a fost contactată telefonic de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind reprezentantul unei companii de telefonie, și a informat-o despre faptul că este „fericita” câștigătoare a unui premiu consistent. Pentru a intra însă în posesia premiului, necunoscutul i-a solicitat acesteia să depună o sumă de bani într-un cont, ceea ce victima a și făcut. Ulterior, sub pretextul că premiul va crește, necunoscutul a mai solicitat depunerea unei sume de bani, însă femeia a sesizat poliția.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate pentru identificarea făptuitorului și tragerea acestuia la răspundere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Polițiștii atrag atenția! Nu vă lăsați înșelați de mirajul unui câștig oferit din senin, fără măcar să vă fi înscris în vreun concurs. Pentru a nu cădea victime ale escrocilor, aveți în vedere următoarele:

Pentru a împiedica „documentarea” hoților despre familia dumneavoastră, fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător.

Nu primiți în locuință persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale, decât după ce ați verificat actul de identitate și legitimația de serviciu și vă creează convingerea că, într-adevăr, au calitatea invocată. Nu le furnizați acestora informații despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Nu furnizați date confidențiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr pe care nu îl cunoașteți sau număr ascuns. De evitat este și transmiterea de copii după documente (carte de identitate, carduri bancare), prin e-mail sau fax. Recomandăm, de asemenea, ignorarea mesajelor în care se spune că ați fost desemnat câștigător, la concursuri la care nu ați participat.

Verificați, prin intermediul operatorului de telefonie, veridicitatea informațiilor furnizate. În niciun caz nu dați curs solicitărilor de a vira bani, cu orice titlu, într-un cont, sau de a cumpăra cartele reîncărcabile cu o anumită valoare și de transmitere a codurilor de reîncărcare.

În cazul în care ați fost victima unei astfel de infracțiuni, vă rugăm să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau să apelați numărul unic de urgență 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori șansele ca infractorul să fie identificat și prejudiciul recuperat.

(IPJ Covasna)

Teme articol: poliţie inselaciune batrana
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.